Με ασφάλεια οι μαθητές ως την είσοδο των σχολείων

Η πρόσβαση των λεωφορείων της ΚΤΕΛ Σύρου Α.Ε. ως την είσοδο των Δημοτικών Σχολείων Ποσειδωνίας και Βάρης προωθήθηκε άμεσα, μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα της απαίτησης ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών ως τα σχολεία τους, εκ μέρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των Διευθυντών τους.

Σε συνέχεια του σχετικού ρεπορτάζ της εφημερίδας για το εν λόγω θέμα, πρέπει να σημειωθεί πως, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργου Λεονταρίτη το μεσημέρι της Δευτέρας, ενήργησαν άμεσα οι αρμόδιοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την εξασφάλιση του τρόπου πρόσβασης των λεωφορείων στα σχολεία, με τον προϊστάμενο, κ. Καρακατσάνη να μεριμνά για τη δυνατότητα διέλευσής τους από τους μικρούς δρόμους που οδηγούν στα δύο Δημοτικά, με σκοπό την ασφαλή άφιξη και αναχώρηση των μαθητών καθημερινά.

Πλέον, οι μαθητές θα φθάνουν ως το "κατώφλι" του σχολείου τους, καθώς θα γνωστοποιηθεί κι εγγράφως προς την ΚΤΕΛ Σύρου Α.Ε. η δυνατότητα άφιξης των λεωφορείων στις εισόδους των σχολικών μονάδων για την εξυπηρέτηση των παιδιών.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί πως, η Περιφέρεια έδωσε εντολή να υλοποιηθεί το σύνολο των εργασιών διαγράμμισης για τις διαβάσεις πεζών, πλησίον των σχολείων που βρίσκονται σε δρόμους αρμοδιότητάς της και μη, για τη διευκόλυνση όλων των μαθητών του νησιού.

Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της ημέρας.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση.