Ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου "Αντικατάσταση - Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης Οικισμών Δ.Ε. Ποδειδωνίας"

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης για το μεγάλο έργο πνοής ύδρευσης

  • Τρίτη, 11 Οκτωβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 11 Οκτ. 2016 - 7:39

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, το έργο «Αντικατάσταση – Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης Οικισμών Δ.Ε. Ποσειδωνίας Δήμου Σύρου – Ερμούπολης», με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 1.980.000 €.

Το έργο, με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Σύρου, αφορά στην αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης συνολικού μήκους 32.270 μ., για τις περιοχές Ποσειδωνίας, Φοίνικα, Μέγα Γιαλού (τμήμα που συνορεύει με την Ποσειδωνία), Αμπέλας, Βήσσα και Αδειάτων.

Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ε.Π. Νοτίου Αιγαίου 2014 – 2020, Άξονας Προτεραιότητας 2 «Αειφορική Ανάπτυξη και Διαχείριση των Πόρων» / « Δράσεις Ορθολογικής και Αποδοτικής Διαχείριση πόσιμου ύδατος».

Αποτελεί ένα έργο πνοής για τη βελτίωση της καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών των αναφερόμενων περιοχών, με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό έναντι των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την συγκεκριμένη πρόσκληση στο Ν. Αιγαίο.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη πολύ θετική εξέλιξη για ένα έργο, του οποίου ο σχεδιασμός ξεκίνησε το 2009, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν στην ευόδωση του τελικού αποτελέσματος και ειδικότερα τον π. Δήμο Ποσειδωνίας και τον τ. Δήμαρχο κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη, την π. Δημοτική Αρχή Σύρου – Ερμούπολης, τα υπηρεσιακά στελέχη και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της ΔΕΥΑ Σύρου κ. Γιώργο Βακόνδιο, καθώς και το Δ.Σ. της Επιχείρησης, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν λιγότερο ή περισσότερο σε αυτή την εξέλιξη.

Σε ένα περιβάλλον συγκριτικής αξιολόγησης για τη διεκδίκηση κοινοτικών πόρων, η ΔΕΥΑ Σύρου, έχοντας την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια, υπέβαλε έναν πλήρη φάκελο (απαιτούμενες μελέτες, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις), με αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε για τη νότια Σύρο αυτή την πολύ σημαντική χρηματοδότηση.

Διαβεβαιώνουμε τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι με αίσθημα ευθύνης και σωστό προγραμματισμό, ο Δήμος μας και τα Νομικά του Πρόσωπα, εργάζεται και θα εξακολουθήσει να εργάζεται συστηματικά, ώστε και το επόμενο χρονικό διάστημα να επιτύχουμε την ένταξη και χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομής, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.