Οι προγραμματισμένες προσεγγίσεις για το λιμάνι της Σύρου κατά το έτος 2017

“Ατζέντα” κρουαζιέρας

Από τις 22 Απριλίου έως και τις 2 Νοεμβρίου θα καταπλέουν κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της Ερμούπολης για το έτος 2017, σύμφωνα με τις αφίξεις που έχουν γνωστοποιηθεί σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Παρά το ότι το ημερολόγιο των αφίξεων κατά πάσα πιθανότητα θα τροποποιηθεί από ενδεχόμενες νέες αφίξεις ή και ακυρώσεις, ωστόσο, ο αρχικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, δεν προδίδει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη για τη Σύρο φέτος, συγκριτικά με τα περυσινά και προπέρσινα στοιχεία για τις προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ερμούπολης.

Σταθερό ενδιαφέρον από συγκεκριμένα πλοία. Συγκεκριμένες οι αφίξεις

Όπως προκύπτει από το ημερολόγιο των επικείμενων αφίξεων, από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που θα υποδεχθεί το νησί φέτος, είναι το πλοίο Thomson Dream (243,2 μ.) το οποίο έχει προγραμματισθεί να καταπλεύσει τρεις φορές εντός των επόμενων μηνών και ειδικότερα, στις 20 Ιουνίου, στις 18 Ιουλίου καθώς και στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ πέραν αυτού, έχει προγραμματισθεί και ο κατάπλους για το Seabourn Odyssey (198,19 μ.) στις 28 Ιουλίου, οι επιβάτες του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα παραμονής στην πόλη για περίπου δέκα ώρες.

Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται πως, σταθερό είναι το ενδιαφέρον της εταιρείας Celestyal Cruises για τη Σύρο, καθώς και τη φετινή χρονιά έχει εντάξει στους λιμένες – προορισμούς της το νησί με δέκα τουλάχιστον προσεγγίσεις, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο στη διάρκεια της “καρδιάς” της καλοκαιρινής περιόδου. Ειδικότερα, το Celestyal Nefeli θα προσεγγίσει στην Ερμούπολη 3,10, 17, 24 και 31 Ιουλίου, ενώ επιπλέον και στις 14, 21 και 28 Αυγούστου, ενώ τελευταία άφιξη του ίδιου πλοίου, έχει προγραμματισθεί για τις 2 Νοεμβρίου. Αξίζει να σχολιαστεί πως, η παραμονή της συγκεκριμένης εταιρείας στο νησί καταγράφεται και φέτος κυρίως την ημέρα Δευτέρα, στην έναρξη κάθε εβδομάδας, για τους μήνες με υψηλή κίνηση, ήτοι Ιούλιο και Αύγουστο.

Διπλές και τριπλές αφίξεις με ορισμένες εξ αυτών, να έχουν ταυτόχρονη παραμονή

Αν και κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προχθές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, με πάσα επιφύλαξη έως την οριστική ενημέρωσή του από τους πράκτορες, έκανε λόγο για 60 προσεγγίσεις, ωστόσο, το σημερινό πλάνο δείχνει πως, οι αφίξεις δεν ξεπερνούν τις 45. Για το σύνολό τους, κρίνεται αναγκαίο να σχολιαστεί πως, ξεχωρίζουν έξι ημέρες εντός των επόμενων μηνών, κατά τις οποίες θα καταγραφούν διπλές και τριπλές προσεγγίσεις, με την παραμονή ορισμένων εξ αυτών των πλοίων, να είναι ταυτόχρονη. Συγκεκριμένα, η πρώτη διπλή άφιξη θα είναι στις 21 Ιουνίου για τα πλοία Salamis Filoxenia (09.00-21.00) και Island Sky (14.15-19.00), ενώ η επόμενη στις 17 Ιουλίου για το Celestyal Nefeli (18.00-23.30) και το Minerva (08.00-16.00). Παρομοίως, τα κρουαζιερόπλοια Minerva και Celestyal Nefeli στις 31 Ιουλίου, όπως επίσης, τα ίδια πλοία στις 14 Αυγούστου. Τέλος, διπλή προσέγγιση θα καταγραφεί και στις 23 Αυγούστου για τα πλοία Salamis Filoxenia και Sea Cloud, ενώ τρία κρουαζιερόπλοια θα υποδεχθεί η πρωτεύουσα των Κυκλάδων στις 3 Ιουλίου. Πρόκειται για τα πλοία Salamis Filoxenia (09.00-20.00), Minerva (08.00-16.00) καθώς και Celestyal Nefeli (18.00-23.30).

Κρίνεται αναγκαίο να επισημανθεί πως, για την πληρέστερη ενημέρωση των επιχειρηματιών που διατηρούν εμπορικά καταστήματα, θα είναι χρήσιμο να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Λιμενικού Ταμείου Σύρου (portofsyros.gr).