Σε απολογία κάλεσε η ΔΗΜΤΟ Σύρου της Ν.Δ. τον Κ. Δοκιμάκη

Αντικομματική συμπεριφορά;

Η απαντητική δήλωση του κομματικού στελέχους
  • Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2017 - 06:18
  • /   Eνημέρωση: 20 Μαρ. 2017 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Το αφήγημα των εσωτερικών «εχθρών» και της πολιτικής «ανθρωποφαγίας», δείχνει να εντείνεται στο κόμμα της Ν.Δ., σε όλα τα επίπεδο του κομματικού μηχανισμού, επεκτείνοντας την εμβέλεια του και στις τοπικές οργανώσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΔΗΜΤΟ Σύρου, η οποία εγκαλεί στέλεχος της για αντικομματική συμπεριφορά.

Ο κύκλος της εσωστρέφειας διευρύνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ενδοπαραταξιακές προστριβές και διαφοροποιήσεις όχι μόνο σε ιδεολογικό-πολιτικό αλλά και σε συμπεριφορικό επίπεδο των στελεχών της.

Η παρουσία γνωστού στελέχους της Ν.Δ. στις Κυκλάδες, σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό ομιλητή τον αναπλ. Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, προκάλεσε την αντίδραση της ΔΗΜΤΟ Σύρου, καλώντας το μέλος της να απολογηθεί.

Τα κομματικά αντανακλαστικά των στελεχών, είτε αυτά προέρχονται από το κέντρο αποφάσεων της Αθήνας είτε από τον περιορισμένο πυρήνα των Κυκλάδων, προκαλούν απορίες και ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας, η οποία παραπέμπει περισσότερο σε εσωκομματική αντιπαλότητα και υπόγεια «εκκαθάριση» και λιγότερο σε κομματική πρακτική.

Αυτό, διότι εάν πρόκειται για «διωκτική» λογική ως βάση της κομματικής ιδεολογίας, τότε γίνεται περισσότερο από εμφανής, αγγίζοντας τα όρια του κραυγαλέου, μία αντιδημοκρατική νοοτροπία, η οποία εκθέτει συνολικά το κόμμα της Ν.Δ. και των στελεχών της.

Για το ιστορικό δε της υπόθεσης να αναφερθεί πως το στέλεχος της παράταξης, ο Συριανός δικηγόρος Κώστας Δοκιμάκης, ο οποίος κλήθηκε από την τοπική οργάνωση του κόμματος του σε απολογία, παρέστη στη Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, στην οποία παρέμεινε μόνο κατά τη διάρκεια της πολιτικής ομιλίας του υπουργού, αποχωρώντας λίγο πριν την έναρξη του κομματικού διαλόγου.

Το κείμενο της κλήσης σε απολογία του κ. Δοκιμάκη είδε ήδη το φως της δημοσιότητας μέσω μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας, ενώ η απάντηση του προς τον κομματικό του μηχανισμό γνωστοποιείται μέσω της «Κοινής Γνώμης».

Ο ίδιος επιλέγει αντί απολογίας μία λιτή δήλωση, η οποία ενώ επιχειρεί να ρίξει τους τόνους και να αποφευχθεί η δημόσια αντιπαράθεση, παράλληλα εμπεριέχει ευθεία κριτική, επικεντρωμένη σε στόχευση τοπικών στελεχών και διεκδικητών της εξουσίας, κάνοντας λόγο για «στρουθοκαμηλισμό» και «παλαιοκομματικές πρακτικές και σκοπιμότητες».

Η κλήση σε απολογία

Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της κλήσης σε απολογία, όπως στάλθηκε στον κ. Δοκιμάκη, από τη ΔΗΜΤΟ Σύρου, με την εσφαλμένη αναφορά στον τίτλο του κ. Πολάκη να βαρύνει τον συντάκτη της Ν.Δ..

«Κλήση σε απολογία

Κύριε,

Καλείσθε να απολογηθείτε εγγράφως μέσα σε διάστημα επτά (7) ημερών από τη λήψη της παρούσας, για δημόσια Αντικομματική Συμπεριφορά που αντιστρατεύεται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα εξαιτίας της παρουσίας σας σε περίοπτη θέση στην δημόσια πολιτική συγκέντρωση του Σύριζα την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 με ομιλητή τον Υφ. Υγείας κ. Πολάκη, η οποία έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Η εν λόγω παρουσία σας, στις πρώτες θέσεις του κοινού, προβλήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ με αποτέλεσμα να ακουστούν δημοσίως ειρωνικά και επικριτικά σχόλια για το κόμμα μας και μέλη της ΔΗΜΤΟ να γίνουν αποδέκτες παραπόνων από μέλη μας.

Η εν λόγω συμπεριφορά σας δεν συνάδει με την ιδιότητα σας ως Μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Σύρου και έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο  8 παρ. 1 και 2 και το άρθρο 5 παρ. 1.2 του από Απριλίου 2016 Νέου Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας». 

Η απαντητική δήλωση

Αντί απολογίας, ο κ. Δοκιμάκης επιλέγει να απαντήσει με δήλωση του, απευθυνόμενος στο κομματικό του όργανο, την οποία και γνωστοποιεί η «Κοινή Γνώμη».

«Ως μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της ΔΗΜΤΟ Σύρου, οφείλω μια διευκρίνηση. Παρέστην στην ομιλία του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη στην Ερμούπολη (10/3/2017), όπως ακριβώς θα είχε υποχρέωση κάθε πολίτης που οφείλει να ακούσει ή και να ρωτήσει έναν εκλεγμένο υπουργό της χώρας του, που επισκέπτεται τον τόπο του, ανεξαρτήτως κομματικής ταμπέλας. Η στράτευσή μου στην ΝΔ είναι γνωστή. Όπως και η σαφής συνολική στάση μου απέναντι στην σημερινή Κυβέρνηση. Κάποια στελέχη της ΝΔ, όμως, φαίνεται πως έχουν μια παράξενη αντίληψη για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των μελών της. Και με καλούν σε απολογία αφού όπως τονίζεται «η παρουσία μου σε περίοπτη θέση» στην προαναφερόμενη εκδήλωση αντιστρατεύεται έντονα τις πολιτικές αρχές του Κόμματός μας. Παλαιοκομματικές πρακτικές και σκοπιμότητες, φοβικά σύνδρομα και λογικές στρουθοκαμηλισμού δεν ωφελούν πουθενά ποσό μάλλον τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη μας, η οποία πρέπει να αφήσει πίσω άμεσα τέτοιες νοοτροπίες αν θέλει να ηγηθεί της χώρας. Η δύναμη των ιδεών μας και η επάρκεια των επιχειρημάτων μας είναι η δύναμή μας και αυτά που θα φέρουν και πάλι στην κυβέρνηση τη Ν.Δ. και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη θέση του Πρωθυπουργού.

Σύρος, 19/3/2017

ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ Κων/νος

Δικηγόρος Σύρου».

 

Ετικέτες: