Θετικός ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στη διαδικασία απευθείας ανάθεσης της μελέτης αξιοποίησης του στρατοπέδου, παραμένοντας σε επαγρύπνηση για το συμφέρον του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Στήριξη αλλά με αυξημένα αντανακλαστικά

Τη συναίνεσή του στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης της σύνταξης μελέτης για την αξιοποίησή του στρατοπέδου Λοχαγού Αποστόλου Ζαφείρη στην Ερμούπολη εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ανδρέας Γιαλόγλου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, διευκρινίζοντας πως η στήριξή του στη Δημοτική Αρχή, συνοδεύεται παράλληλα, από αυξημένα αντανακλαστικά, με φόντο το επιβεβλημένο όφελος που πρέπει να αποκομίσει ο Δήμος από την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Η θετική στάση του για την εκκίνηση των διαδικασιών, οι οποίες και θα εξασφαλίσουν στον Δήμο μία τεκμηριωμένη πρόταση αξιοποίησης του στρατοπέδου, επί της οποίας θα υπάρξει συμφωνία στο δημοτικό συμβούλιο και κατ΄ επέκταση συμβατική συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και το Υπ. Εθνικής Άμυνας (ειδκότερα ΤΕΘΑ), επεξηγήθηκε επαρκώς, με τον ίδιο να δεσμεύεται πως, στην περίπτωση που διαπιστωθεί απώλεια ή ανυπαρξία οφέλους για τη δημοτική πλευρά, τότε θα είναι ο πρώτος που θα το ανακοινώσει δημόσια.

Αρκεί να υπενθυμιστεί μόνον, πως στα παραδοτέα της μελέτης από την εταιρεία που θα αναλάβει τη σύνταξή της, συμπεριλαμβάνεται η απαίτηση καταγραφής του οφέλους (και οικονομικού) που θα προκύψει για κάθε μία από τις εμπλεκόμενες πλευρές (Δήμος, ΤΕΘΑ).

Εάν αντιληφθώ οτιδήποτε απεμπολεί συμφέροντα του Δήμου, θα το ανακοινώσω”

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαλόγλου στην τοποθέτησή του επί του θέματος, τόνισε μεταξύ άλλων, πως, “Τυχαίνει να είμαι το μόνο μέλος της μειοψηφίας στη συγκεκριμένη επιτροπή (σσ. αξιοποίησης του στρατοπέδου του Δήμου)” αλλά, όπως πρόσθεσε, “σε καμία περίπτωση εγώ δεν θα απολογηθώ για λογαριασμό των όποιων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής. Το γεγονός όμως ότι εκεί, έχουμε συναποφασίσει, έχουμε συνδιαμορφώσει αυτό εδώ πέρα (σσ. τεχνική περιγραφή για την ανάθεση), μου επιτρέπει να μπορώ να υπερασπιστώ το σκέλος στο οποίο έχω συμμετάσχει”. Υπογραμμίζοντας μάλιστα πως η στήριξή του δεν σημαίνει πλήρη αποδοχή “της συνολικής λειτουργίας της Δημοτικής Αρχής”, υπογράμμισε κατηγορηματικά πως, “στο συγκεκριμένο ζήτημα, θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι εάν αντιληφθώ οτιδήποτε, το οποίο παρεκκλίνει από την απόφαση την περυσινή που είχαμε λάβει στο περυσινό δημοτικό συμβούλιο, ή το οποίο απεμπολεί συμφέροντα του Δήμου, θα είμαι ο πρώτος που θα το ανακοινώσει”.

Μάλιστα στο ίδιο μήκος κύματος και καθώς σχολιάστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης η απουσία από τη συζήτηση του χώρου του πεδίου βολής της Βάρης, θέλησε να διευκρινίσει καταλήγοντας, πως, “Για το κομμάτι που αφορά το πεδίο βολής της Βάρης, να πω ότι σε αυτήν τη φάση εκείνο που είμαι σε θέση να γνωρίζω σαν μέλος της Επιτροπής και μόνο, είναι ότι σε αυτήν τη φάση εξειδικεύεται το κομμάτι του στρατοπέδου και σε δεύτερη φάση θα πάει το πεδίο βολής της Βάρης. Αυτή τη στιγμή όμως, συζητούμε για το στρατόπεδο χωρίς να απεμπολούμε το πεδίο βολής της Βάρης, το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω εξειδίκευσης σε επόμενο χρόνο”.