Το ένα χέρι νίβει το άλλο

Με την ψυχή τους διασκέδασαν χθες το απόγευμα οι μαθητές του 1ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργάνωσαν οι δύο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στο Neraida Music Hall.

Γυρίζοντας την πλάτη τους σε έγνοιες και προβλήματα, μικροί και μεγάλοι φόρεσαν την αγαπημένη τους στολή και η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Μεταξύ άλλων, η εκδήλωση περιλάμβανε face painting και επίδειξη χορού από τη Σχολή Χορού “Bella”, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν λαχταριστά μεζεδάκια και χυμούς.

Την παράσταση “έκλεψαν” τα πρωτότυπα παιχνίδια που σχεδίασαν οι μαθητές της έκτης τάξης των δύο σχολείων με την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων φυσικής αγωγής, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της πιο πρωτότυπης αποκριάτικης στολής.

Η κρίση επιττάσσει συνεργασίες

Για την απόφαση οι δύο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν από κοινού μία αποκριάτικη εκδήλωση, η οποία έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο μίλησαν στην “Κοινή Γνώμη” οι δύο πρόεδροι.

“Σε αυτή την κρίση που βιώνουμε, το “κλειδί” για κάθε επιτυχία είναι η συνεργασία. Και οφείλουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο σήμερα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Νίκος Σκευοφύλακας, ο οποίος απηύθυνε ευχαριστίες όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. “Δεν περιμέναμε τόσο κόσμο και πιστεύουμε ότι αυτό είναι η αρχή για περισσότερες κοινές γιορτές”, πρόσθεσε.

Για τη μεγάλη ανταπόκριση του συριανού κόσμου ο οποίος στήριξε την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία μίλησε επίσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, Γιάννης Βρούτσης. “Ο αγώνας που κάναμε τον τελευταίο μήνα έφερε πολύ καλό αποτέλεσμα και δείχνει ότι όταν υπάρχει συνεργασία, πραγματικά όλες οι μιζέριες μηδενίζονται. Μόνο παιδικά χαμόγελα βλέπουμε και τίποτα άλλο” δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία αυτή τείνει να γίνει θεσμός.