5ο πανκυκλαδικό συνέδριο γυναικών στην Τήνο

  • Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2013 - 06:02

«Γυναίκα και τέχνη» είναι το θέμα του τριήμερου 5ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Γυναικών, το οποίο ξεκινά αύριο στην Τήνο σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Τήνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Τήνου.

Στο συνέδριο, το οποίο απευθύνεται στα μέλη των γυναικείων συλλόγων των Κυκλάδων αλλά είναι ανοικτό και στο ευρύ κοινό, βασικοί ομιλητές θα είναι ο συγγραφέας Κώστας Δανούσης, ο ιστορικός Μάνος Στεφανίδης, η ψυχολόγος Άννα Παγοροπούλου και η σκηνοθέτης Μαρινέτα Κρητικού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν πτυχές του θέματος υπό το πρίσμα του δικού τους επιστημονικού και επαγγελματικό πεδίου. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των Κυκλαδίτικων Γυναικείων Συλλόγων θα μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες. Στο περιθώριο του συνεδρίου προγραμματίζονται και αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ξενάγηση στο μουσείο Μαρμαροτεχνίας και στο μουσείο Κώστα Τσόκλη, αλλά και περιήγηση στην τηνιακή ενδοχώρα.

Ο θεσμός του Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών, μιας συνάντησης η οποία προάγει τη γυναικεία και δη κυκλαδίτικη πρωτοβουλία, ξεκίνησε το 2006 από τον Σύλλογο Γυναικών Νάουσας Πάρου. Το 2009 το συνέδριο έλαβε και πάλι χώρα στη Νάουσα, το 2010 διεξήχθη στη Μύκονο και πέρυσι στην Αιγιάλη Αμοργού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Τήνου, πρόκειται για μια συνάντηση η οποία προάγει την γυναικεία και δη κυκλαδίτικη πρωτοβουλία, ενώ «αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία μας σε περίοδο κρίσης, να αγκαλιάσει με την φιλοξενία της μία τέτοια εκδήλωση, η διοργάνωση της οποίας βασίζεται στην προσφορά και τον εθελοντισμό». Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.