Νύχτες Χορού στη Νάξο

Παράθυρο ανταλλαγής πολιτισμού

Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Κυνιδάρου, διοργανώνουν σε συνεργασία με την εταιρεία Αφοι Καρποντίνη–Ναξιακά Μάρμαρα Ο.Ε. τις “Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου”: το διήμερο φεστιβάλ χορού που πλέον έχει καθιερωθεί στην ατζέντα των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού.

Απ’ τους πρωταρχικούς σκοπούς των συλλόγων «Ο Άγιος Γεώργιος» και «Ο Απίκραντος», είναι όχι μόνο η διατήρηση και η διάδοση των παραδοσιακών χορών και της μουσικής του τόπου μας, αλλά και η γνωριμία και εξοικείωση με νέες μορφές χορού.

Στόχος των διοργανωτών είναι η παρουσίαση όχι μόνο παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, αλλά και χορογραφιών από την Ελλάδα και τον κόσμο. Μέσα από τον επιτυχημένο αυτό θεσμό δημιουργείται ένα παράθυρο επικοινωνίας και ανταλλαγής πολιτισμού μεταξύ των απανταχού χορευτών και μουσικών.

Στον Κυνίδαρο οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην «Πλάτσα» του χωριού και στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού «Βασίλειος Αποστ. Αντωνάκης» στις 19 και 20 Ιουλίου. Επιπλέον φέτος μετά από πρόταση του “Φεστιβάλ Νάξου” οι "Ημέρες Χορού στον Κυνίδαρο Νάξου" αγκαλιάζουν και τις παραστάσεις που φιλοξενούνται στις 21 Ιουλίου στο Ναό Διονύσου στα Ύρια.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν επίσης σχετικά εργαστήρια.

Σχολή χορού Μαργαρίτας Τσίγκου - Κάστρο Χώρας Νάξου (15 – 21 Ιουλίου)

Πλάτσα – Κυνίδαρος (19 – 20 Ιουλίου)

Πολυχώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού “Βασίλειος Αποστ. Αντωνάκης” – Κυνίδαρος (19 Ιουλίου)

Ναός Διονύσου – Ύρια (21 Ιουλίου)

Ετικέτες: