Εκδήλωση της Φιλαρμονικής ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας στον “Απόλλωνα”

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Επίτιμη δημότης δήμου Σύρου – Ερμούπολης η αρχιμουσικός Αλίς Λαμπάρς

Το εγκάρδιο χειροκρότημα των παρευρισκομένων απέσπασαν η Φιλαρμονική ορχήστρα και η παιδική χορωδία του δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ στο θέατρο “Απόλλων” υπό την καθοδήγηση της εξαιρετικής αρχιμουσικού Αλίς Λαμπάρς.

Τη Γαλλίδα μαέστρο στη συνέχεια, ανακήρυξε επίτιμη δημότη του νησιού, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, επιθυμώντας να τιμήσουν με το συγκεκριμένο τρόπο την προσφορά της στον τόπο, καθ΄ όλη τη διάρκεια που βρίσκεται στο “τιμόνι” της Φιλαρμονικής ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας.

Εορταστικό κλίμα

Ειδικότερα, λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ στον κατάμεστο χώρο του θεάτρου “Απόλλων” βρέθηκαν μικροί και μεγάλοι που αγαπούν τη μουσική προκειμένου να απολαύσουν τις χριστουγεννιάτικες και κλασικές μελωδίες που είχαν προετοιμάσει τα μέλη της ορχήστρας καθοδηγούμενα από την Αλίς Λαμπάρς. Αποσπάσματα από έργα του Βέρντι αλλά και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια ήχησαν στον εσωτερικό χώρο, “χρωματίζοντας” τη βραδιά με το εορταστικό κλίμα των ημερών. Πρόκειται για μία ακόμη αξιόλογη εκδήλωση που διοργανώνει και πραγματοποιεί η Φιλαρμονική υπό την αιγίδα του δήμου, αποδεικνύοντας ότι η ιστορία της είχε, έχει και θα εξακολουθήσει να έχει μία αξιομίμητη πορεία που αρμόζει στη Σύρο, στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

Αξιέπαινη πορεία και προσφορά στο νησί

Μετά τα πρώτα τραγούδια της Φιλαρμονικής ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας, ο κ. Δεκαβάλλας ανέβηκε επί σκηνής, προσφέροντας μία τιμητική πλακέτα στην μαέστρο και ανακηρύσσοντάς την, επίτιμη δημότη του δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Ο δήμαρχος, εξήρε τις αποτελεσματικές ενέργειες και δράσεις της κ. Λαμπάρς, λέγοντας πως “τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εντυπωσιακά άλματα η Φιλαρμονική ορχήστρα μας” ευχαριστώντας τα μέλη της αλλά ιδιαιτέρως την αρχιμουσικό, στην οποία οφείλεται η εξέλιξη της ορχήστρας και η δημιουργία της παιδικής χορωδίας. “Στις δικές της προσπάθειες και στις προσπάθειες των συνεργατών της και του ΟΠΑΣ, συνεχίζεται η μακρά και μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει η Φιλαρμονική του δήμου Σύρου – Ερμούπολης με μεγάλη επιτυχία”, πρόσθεσε ο κ. Δεκαβάλλας μιλώντας για το πλούσιο έργο της, τα τελευταία πέντε χρόνια στην τοπική κοινωνία.

Πλέον, οι μαθητές, ανέρχονται συνολικά στους ογδόντα ενώ οι μουσικοί στους εξήντα από εικοσιπέντε μέλη που ήταν μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε τα “ηνία”. Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα, η ίδια αποτελεί τη δημιουργική αιτία, που αναπτύσσεται και ένα φυτώριο μαθητών που μέλλει να αποτελέσει κομμάτι της Φιλαρμονικής.

Μετά την απονομή της τιμητικής πλακέτας, η κ. Λαμπάρς εμφανώς συγκινημένη, αφιέρωσε το βραβείο της σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής και στους γονείς των μικρών παιδιών, αλλά κυρίως σε όλους όσοι έμπρακτα είναι αρωγοί στο έργο που παράγεται, όπως για παράδειγμα ο κ. Δραμιτίνος, ο οποίος σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια, κατασκεύασε και χάρισε ένα μεταλλόφωνο στην ορχήστρα.

Κρίνεται αναγκαίο να υπογραμμισθεί πως η δουλειά και οι αμέτρητες ώρες εργασίας της αρχιμουσικού έχουν οδηγήσει τη Φιλαρμονική να παρουσιάζει εξαιρετικές παραστάσεις και να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις πέραν των στενών ορίων τις ημέρες των εθνικών επετείων. Μεταξύ άλλων η Φιλαρμονική έχει παρουσιάσει την παράσταση “Καμπαρέ” το 2009, “140 χρόνια μουσικής” και “Συριανοί δημιουργοί” το 2010, μουσική κινουμένων σχεδίων το 2011 ενώ είχε συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ – Φόρουμ Anima Syros τα έτη 2010, 2011 και 2012.