Η Μαρία Παπαφίλη εκθέτει τα έργα της στη Σύρο

Μέσα από ''βλέμματα'' παιδιών

  • Πέμπτη, 3 Ιουλίου, 2014 - 06:10

Παιδικά πρόσωπα και μορφές πρωταγωνιστούν στην έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Παπαφίλη με θέμα “Βλέμματα” που φιλοξενείται στην αίθουσα τέχνης Εμμανουήλ Ροΐδη στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, η ζωγράφος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Σύρο και μέσα από τα 26 έργα της παρουσιάζει στους λάτρεις της τέχνης έναν κόσμο πολύχρωμο και μαγικό με σύμβολα και φωτεινά σχήματα.

Σε δηλώσεις της στην “Κοινή Γνώμη” η κ. Παπαφίλη εξέφρασε τη συγκίνηση της για το ουσιαστικό ενδιαφέρον που έδειξαν οι Συριανοί για τα έργα της, μέσα στα οποία οι μορφές αποκαλύπτονται αρχικά σαν αφηγηματικές παραθέσεις και στη συνέχεια ως εικαστικές συνθέσεις.

Η μεικτή τεχνική που επέλεξε να δουλέψει μέσα από λάδια, ακριλικά και παστέλ διαμορφώνουν ζωγραφικές αξίες δομημένες σε στέρεες βάσεις. Αν και η έκθεση αποτελείται κυρίως από πρόσωπα και βλέμματα παιδιών, το μήνυμα που θέλει να στείλει η ζωγράφος αφορά την παιδικότητα και την ανεμελιά που υπάρχει στις ψυχές όλων των ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι η ατομική έκθεση για όσους επιθυμούν να την επισκεφτούν συνεχίζεται μέχρι τις 10 Ιουλίου από τις 10:30πμ έως τις 13:30 μμ και από τις 19:30μμ έως τις 2:30 μμ.

Ετικέτες: