Έκθεση του Νίκου Πονηρού στο “Ερμείον Τέχνης”

Θαλασσινό άρωμα

Μοναδικές θαλασσινές συνθέσεις, που αποπνέουν καλοκαιρινή αύρα και χαρίζουν μία ακαταμάχητα δροσερή νότα στον εικαστικό “πυρετό” της Σύρου παρουσιάζονται στη νέα ατομική έκθεση του Νίκου Πονηρού.

Τα 16 έργα του Συριανού καλλιτέχνη, με βάση το υγρό γυαλί και φυσικά υλικά, όπως ξύλο, άμμος, σκουριασμένα μέταλλα κ.α. φιλοξενούνται στη γκαλερί “Ερμείον Τέχνης” στο κέντρο της Ερμούπολης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τέχνης. Για την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού ευχαρίστησαν τον κ. Πονηρό ο πρόεδρος της Επιτροπής Εικαστικών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Αλτουβάς και ο νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Θάνος Φώσκολος. “Η έκθεση αυτή περιέχει καθαρό ουρανό, θάλασσα, βότσαλα, τρεχαντήρι, άμμο και όλα τα χαρακτηριστικά ενός νησιού και της Ελλάδας γενικότερα” τόνισε ο κ. Φώσκολος, προτρέποντας το κοινό να την επισκεφτεί και να εισπνεύσει το “οξυγόνο” της.

Με τη σειρά του, ο κ. Πονηρός ευχαρίστησε τους Δημήτρη Βαμβακούση και Μιχάλη Μακρουλάκη για την πολύτιμη συμβολή τους στην έκθεση, ενώ τόνισε ότι το έργο που απεικονίζει την εξωτερική όψη της γκαλερί, θα δωριθεί στην υπεύθυνη του χώρου, κ. Υβόννη Χαριτωνίδου.

Η έκθεση του Νίκου Πονηρού λειτουργεί καθημερινά 19:00-23:00 και θα διαρκέσει έως τις 19 Αυγούστου 2014.

Ετικέτες: