Συνεργασία του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου

Η ισχύς εν τη ενώσει με στόχο την εξωστρέφεια

Την έναρξη συνεργασίας μεταξύ της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του υπό κατασκευή τουριστικού του portal με έργα των μελών της, ανακοίνωσε στα εγκαίνια της 11ης ομαδικής έκθεσης με τίτλο “29 ματιές”, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στη συνεργασία του δήμου με το μέλος της Λέσχης, Αντώνη Λεμονάκη, φωτογραφίες του οποίου αξιοποιήθηκαν και ενσωματώθηκαν στο νέο ημερολόγιο για το 2015. “Επ' ευκαιρία αυτής της πρώτης συνεργασίας, η οποία απέσπασε ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια, προτείναμε στο διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της Λέσχης μία συστηματική, γόνιμη και αγαστή συνεργασία, προκειμένου το χόμπι τους να έχει αντίκρισμα, αποφέροντας ταυτόχρονα θετικά οφέλη για το νησί”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γ. Μαραγκός: “Θα αξιοποιήσουμε το γερό χαρτί της Λέσχης”

Κατέστησε γνωστό ότι ο δήμος προχώρησε πρόσφατα σε αναθέσεις για τη δημιουργία ενός τουριστικού portal για την προβολή της Σύρου με τρόπο μνηστευμένο, συγκροτημένο και αποτελεσματικό. “Η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει σημαντικά στην εξωστρέφεια του νησιού, αφού ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει μέσα από τα έργα σας τις ιδιαιτερότητες, την ιδιομορφία και την ομορφιά του νησιού” τόνισε, σημειώνοντας ότι ο δήμος είναι αποφασισμένος να αξιοποιήσει το γερό χαρτί της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου. “Τις επόμενες ημέρες θα προσκληθείτε μαζί με τους αναδόχους των εταιρειών που έχουν αναλάβει το portal, να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας η οποία θα λειτουργεί με τρόπο συμπαγή και συντεταγμένο” πρόσθεσε, ευχαριστώντας όλα τα μέλη της Λέσχης για τη συνεισφορά τους στην εξωστρέφεια του νησιού.

Με τη σειρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θάνος Φώσκολος, εξέφρασε τη χαρά του για την έντονη παρουσία της Λέσχης στην πολιτιστική δράση του νησιού. “Ο φακός σας αποθανατίζει καθημερινές στιγμές ευτυχίας που λείπουν από τη ζωή μας και παρουσιάζει τη ζωή με μια ζεστασιά και οπτική γωνία την οποία πολύ συχνά παραβλέπουμε”, επεσήμανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση “29 Ματιές” πραγματοποιείται στην αίθουσα Γιάννη και Ελένης Βάτη και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 με ωράριο λειτουργίας 18:00 – 22:00 (τις καθημερινές) και 11:00 – 13:00 & 18:00 – 22:00 τα Σαββατοκύριακα.