13η Ομαδική Έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου

25 φωτογραφικές ματιές στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη

25 ματιές, 25 θέματα, 25 διαφορετικές οπτικές για τη ζωή, τον έρωτα, τη θάλασσα, τα κατοικίδια, τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, μας χρειάζονται και μας εμπνέουν παρουσιάζονται στη 13η ομαδική έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας Σύρου, στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη.

Προσωπογραφίες, τοπία, θαλασσογραφίες, ασπρόμαυρα και σουρεαλιστικά έργα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι φίλοι της φωτογραφίας έως και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Μέρος της έκθεσης θα φιλοξενηθεί μελλοντικά στον Επιβατικό Σταθμό στο λιμάνι της Ερμούπολης, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Λέσχης με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Σε δηλώσεις της στην «Κοινή Γνώμη», η κ. Ελένη Προχώρη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στους στόχους της Λέσχης για το 2016 που δεν είναι άλλοι από τη συνεχή πρόοδο και βελτίωση της ποιότητας των μελών. «Έχουμε πολλά καινούρια μέλη τα οποία αναμένουν κάποιο εκπαιδευτικό σεμινάριο, που θα τους εισάγει ακόμη περισσότερο στην τέχνη της φωτογραφίας» υπογράμμισε, κρίνοντας ότι μέσα από τη φωτογραφία ο άνθρωπος βλέπει τον κόσμο γύρω του με διαφορετικό τρόπο. «Αν καταφέρουμε να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπου για να δουν με διαφορετική οπτική αυτό που μας περιβάλλει, θα έχει γίνει ένα βήμα πιο μπροστά στον πολιτισμό της Σύρου» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως μέσα από τα έργα των μελών αναδεικνύεται το μεγαλείο της Σύρου και οι επισκέπτες αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να γνωρίσουν πτυχές της που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες για τους ίδιους.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 18:00 έως 22:00 και Σαββατοκύριακα & Αργίες 11:00-14:00 & 18:00-22:00. Μία ημέρα πριν την ολοκλήρωσή της, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Λέσχης.