Θεματική έκθεση φωτογραφίας από τη Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου και το Λιμενικό Ταμείο Σύρου

“Το Πάσχα στη Σύρο” φιλοξενείται στον επιβατικό σταθμό

Μοναδικές φωτογραφίες από τον εορτασμό του Πάσχα στη Σύρο φιλοξενούνται στον επιβατικό σταθμό του λιμένα της Ερμούπολης, στο πλαίσιο της θεματικής έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζει η Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Μέλη και φίλοι της Λέσχης, καθώς επίσης και λάτρεις της φωτογραφίας, αλλά και εκπρόσωποι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, βρέθηκαν στον εσωτερικό χώρο του επιβατικού σταθμού το απόγευμα της Παρασκευής, οπότε και πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο “Το Πάσχα στη Σύρο”.

Πρόκειται για μία ακόμη θεματική έκθεση που παρουσιάζεται στον συγκεκριμένο χώρο, σε συνέχεια άλλων που έχουν προηγηθεί, με σκοπό την προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού αλλά και την ανάδειξη ιδιαίτερων πτυχών της Σύρου ώστε να τις γνωρίσει ο επισκέπτης κατά την άφιξή του.

Μέσω της εν λόγω έκθεσης δύναται κανείς να περιπλανηθεί στις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, στη μοναδική διαδρομή της περιφοράς του Επιταφίου στη Σύρο, στο εσωτερικό των ναών που πλημμυρίζει από πιστούς, αλλά και στη συνάντηση των Επιταφίων στην πλατεία Μιαούλη.

Αξίζει να σημειωθεί, πως, η σκέψη, να λειτουργεί ο επιβατικός σταθμός, ως προπομπός εκθέσεων, ή ως χώρος “συστάσεων” των διάφορων εκδηλώσεων της Σύρου, αποτέλεσε πρωτοβουλία της προηγούμενης διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, την οποία και αναπτύσσει οργανωμένα η νέα διοίκηση. Χαιρετισμό στους παρευρισκομένους απηύθυναν τόσο ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρης Κοσμάς, όσο και ο πρόεδρος της Λέσχης, Θάνος Αρβανίτης.