Αλέξης Αθανασίου: "Μαθαίνοντας την ιστορία μας, θα πάμε καλύτερα ως τόπος"

Στην αποψινή επετειακή εκδήλωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη συμπλήρωση των 180 χρόνων από τη γέννηση του Δημητρίου Βικέλα στην Ερμούπολη της Σύρου, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται σήμερα στις 19:00 από το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στην αίθουσα “Κ. Τουλούπη” στο συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα και απευθύνεται κυρίως στα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Ε' και ΣΤ' Τάξης και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια. Στο πλαίσιο αυτό, θα μοιραστεί στα παιδιά ένα δίπτυχο φυλλάδιο με την ιστορία του Βικέλα συνοπτικά αλλά και μία κονκάρδα για τα 180 χρόνια από τη γέννησή του.

Θα ακολουθήσουν περισσότερες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή και το φθινόπωρο. “Ανθρώπους σαν το Βικέλα, οι οποίοι ήταν συντοπίτες μας, συμπολίτες μας και έφτασαν να τους γνωρίζει όλη η οικουμένη, εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους τιμούμε, να τιμούμε την μνήμη τους, να μαθαίνουμε την ιστορία τους και έτσι θα πάμε καλύτερα ως τόπος”, υπογραμμίζει ο κ. Αθανασίου