Ανάδειξη Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος στην Πάρο

  • Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου, 2015 - 06:20

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων και Περιφερειακή Ενότητα Πάρου) ολοκληρώνει το έργο αποκατάστασης και ανάδειξης τριών από τις τέσσερις περιπατητικές Διαδρομές της Πάρου.

Πρόκειται για το περιηγητικό δίκτυο επιλεγμένων παλαιών λιθόστρωτων δρόμων και μονοπατιών, χαρακτηρισμένο και προστατευόμενο ως Διαδρομές Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος, όπου η Περιφέρεια με την ενεργό συμμετοχή και του Δήμου Πάρου, διεξάγει κατά την τελευταία διετία δράσεις υποστήριξης του περιηγητικού - περιπατητικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαρισμού - αποκατάστασης διέλευσης στις παρακάτω Διαδρομές:

1. Παροικιά - Έλητας - Μαράθι - Λεύκες - Πρόδρομος

2. Λεύκες - Λαγκάδα - Άσπρο Χωριό - Δρυός

3. Λεύκες - Πήγαδος - Μαράθι (αρχαία λατομεία) - Μονή Λογγοβάρδας

Παράλληλα, ολοκληρώνεται η πρότυπη σηματοδότηση με ξύλινες πινακίδες προορισμού και δίχρωμα μεταλλικά σήματα προσανατολισμού ειδικών προδιαγραφών της με αρ. 1 Διαδρομής, ενώ άμεσα έπεται η σηματοδότηση και των επόμενων δύο.

Επιδίωξη της υπηρεσίας είναι η αποκατάσταση διέλευσης και η σηματοδότηση και της 4ης Διαδρομής:Λεύκες - Μονή Αγίου Ιωάννη Καπαρού - Ανερατζά - Καμάρι – Αγκαιριά, μέσα στην τρέχουσα χρονιά, προκειμένου το σύνολο του επιλεγμένου περιηγητικού δικτύου να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας για περιηγητική χρήση μέχρι το φθινόπωρο του 2015.

Ετικέτες: