1ο Διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στην Τήνο

  • Πέμπτη, 14 Μαΐου, 2015 - 06:20

Tη δυνατότητα φιλοξενίας και εργασίας στην Τήνο με στόχο την έρευνα, τον πειραματισμό και την αναζήτηση νέων ιδεών, προσφέρει σε εικαστικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης, η ιδρυτική ομάδα Tinos Quarry Platform, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Ολλανδικό Ίδρυμα Art4elkaar.

Πρωταρχικός στόχος του Διεθνούς προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών στο νησί της Τήνου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε προσκεκλημένους εικαστικούς από διάφορες χώρες να δημιουργήσουν νέα μονοπάτια στη δουλειά τους. Το Tinos Quarry Platform στοχεύει στη δημιουργία ενός ανοιχτού μοντέλου οργάνωσης, σε ένα ανεξάρτητο περιβάλλον.

Εννέα προσκεκλημένοι καλλιτέχνες

Το 1ο διεθνές πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών, υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου, προσκαλεί στο νησί εννέα εικαστικούς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τοπική ζωή, τη φύση και τον πολιτισμό της Τήνου και να εμπνευστούν από τη μεγάλη παράδοση του νησιού στις εικαστικές τέχνες.

Για το φετινό πρόγραμμα προσκεκλημένος επιμελητής και συγγραφέας, είναι ο Λιθουανός Valentinas Klimašauskas.

Οι εννέα προσκεκλημένοι διεθνείς εικαστικοί που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα φιλοξενίας για την χρονική περίοδο Μάιος – Ιούλιος 2015 (τρεις ανά μήνα) είναι: Carl Palm (Σουηδία), Eglė Kulbokaitė (Γερμανία/Λιθουανία), Dorota Gaweda (Γερμανία/Ελβετία/Πολωνία), Mikko Kuorinki (Φινλανδία), Pakui Hardware (Ugnius Gelguda and Neringa Černiauskaitė) (ΗΠΑ/Λιθουανία), Lorenzo Cirinzione (Ιταλία/Γαλλία), Jennifer Teets (ΗΠΑ/Γαλλία) και Goda Budvytytė (Λιθουανία/ Βέλγιο)

Ζωτικής σημασίας βήματα στην πρόοδο του πολιτισμού

Στόχος του προγράμματος είναι: η δημιουργία μιας πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, επιμελητών, ιστορικών της τέχνης και του κοινού, με αποτέλεσμα έναν διαπολιτισμικό διάλογο, την προώθηση της σύγχρονης τέχνης σε όλες τις διαφορετικές μορφές της σε ένα διεθνές πλαίσιο, την διοργάνωση εργαστηρίων, εκθέσεων, και υπαίθριων εκδηλώσεων τέχνης στην περιφερειακή περιοχή της Τήνου και γενικότερα την προσέλκυση ενός ευρύτερου κοινού.

Στο τέλος του προγράμματος φιλοξενίας των εννέα καλλιτεχνών ακολουθεί ομαδική έκθεση σε αίθουσα του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο του 2015.

Ετικέτες: