Ημέρες Γραμματοσήμου στη Νάξο

  • Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2015 - 15:24

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Φιλοτελική Έκθεση με τίτλο “Ημέρες Γραμματοσήμου στη Νάξο”, η οποία έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σ.Φ.Ν. στο Φιλώτι με συνδιοργανωτές τα ΕΛΤΑ και την Παιδική Λέσχη της “Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη” του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού που έγιναν την Παρασκευή 5 Ιουνίου παρέστησαν και μίλησαν, η κ. Μυρσίνη Βαρδοπούλου, καλλιτεχνική υπεύθυνη των γραμματοσήμων ΕΛΤΑ, ο Περιφερειακός Δ/ντης Αιγαίου ΕΛΤΑ κ. Σπύρος Τσιλιγιάννης και ο Δ/ντης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ κ. Γιώργος Ντζούρας. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, σημειώνοντας την εκπαιδευτική αξία και τη συμβολή στη γνώση των γραμματοσήμων.

Το εντυπωσιακό γεγονός της Έκθεσης συνέβη το Σάββατο το πρωί, όταν υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση της ζωγράφου – χαράκτριας κ. Μυρσίνης Βαρδοπούλου, της οποίας τα πρωτότυπα σχέδια γραμματοσήμων κοσμούσαν την αίθουσα, δεκάδες παιδιά του Δημοτικού Σχολείου άρχισαν να ζωγραφίζουν γραμματόσημα σε πρωτογενές φιλοτελικό χαρτί και χρώματα, τα οποία τους χορήγησαν τα ΕΛΤΑ. Το υλικό αυτό, όπως δήλωσε ο Δ/ντης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ κ. Γιώργος Ντζούρας, θα αξιολογηθεί και θα εκδοθεί σε προσεχείς σειρές των ΕΛΤΑ.

Τέλος, τους φιλοτελιστές αλλά και όλους τους συμμετέχοντες εντυπωσίασε η έκδοση “Προσωπικού Γραμματοσήμου” για κάθε έναν ενδιαφερόμενο, από την κινητή μονάδα των ΕΛΤΑ με την παρουσία της υπεύθυνης πωλήσεων Αιγαίου κ. Ζωής Θεοδώρου. Έτσι, δεκάδες ναξιωτών τύπωσαν γραμματόσημα με το πρόσωπό τους πάνω σε φύλλα σειρών γραμματοσήμων.

Η εκπαιδευτική φιλοτελική έκθεση για παιδιά με διδακτική καθοδήγηση έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Φιλώτι και θα επαναληφθεί, αφού από τα στελέχη των ΕΛΤΑ κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ιδιαίτερα στα νησιά.

Η φιλοτελική υπηρεσία των ΕΛΤΑ εξέδωσε ειδικό φάκελο για την Έκθεση αυτή με το λογότυπο “Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου – ΕΛΤΑ” και σφραγίδα με ημερομηνία.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος παρουσίασε στους φιλοτελιστές την προσωπική του θεματική συλλογή με καράβια, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ κ. Κωστή Μελαχροινό, εξέφρασε προς τα διευθυντικά στελέχη των ΕΛΤΑ τα συγχαρητήριά του για την πρωτότυπη δουλειά τους.