Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης καλωσορίζει το 4ο Φεστιβάλ Ακορντεόν και το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

  • Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2015 - 19:27

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Σύρος Πολιτισμός 2015”, την Κυριακή 12 Ιουλίου, θα ανοίξουν τις πόρτες τους, το 4ο Φεστιβάλ Ακορνετόν Σύρου και το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου.

Τα εγκαίνια του 4ου Φεστιβάλ Ακορντεόν και των εργαστηρίων των καλλιτεχνών Open Art Studios, θα πραγματοποιηθούν στην Έπαυλη Τσιροπινά Ποσειδωνίας, σε μια μουσική βραδιά με παραμύθια από τη Γεωργία Ματσούκα-Λαλού και μουσική από την Ομάδα Ακορντεόν Σύρου, καθώς και από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ποσειδών".

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 18 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.syrosaccordionfestival.com.

 

Με την όπερα τoυ Luigi Cherubini, Medea, στο Θέατρο Απόλλων, θα πραγματοποιήσει την έναρξή του, το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου.

Η Μήδεια είναι τρίπρακτη όπερα κομίκ σε λιμπρέτο του Φρανσουά – Μπενουά Οφμάν. Είναι βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, καθώς και στο θεατρικό έργο του Πιέρ Κορνέιγ. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις 17 Μαρτίου 1797 στο θέατρο Φεντώ στο Παρίσι με τη Γαλλίδα υψίφωνο Ζιλί-Ανζελίκ. Είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Κερουμπίνι και το μόνο που παίζεται τακτικά έως σήμερα.

Στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου συμμετέχουν εκατοντάδες καλλιτέχνες από 20 χώρες παρουσιάζοντας 18 συναυλίες έως τις 24 Ιουλίου.

Διάθεση εισητηρίων και ενημέρωση του προγράμματος στο http://www.ticketservices.gr