Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Ιστορικών Πόλεων της ICOMOS στη Σύρο

  • Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 17 Σεπ. 2015 - 7:35

Την Επιτροπή Ιστορικών Πόλεων (CIVVIH ICOMOS) με θέμα Πολιτιστική Κληρονομιά - Οδηγός για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ιστορικών Πόλεων”, φιλοξενεί η Σύρος.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίου Τύπου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της ICOMOS και του Ινστιτούτου Σύρου με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, θα παρουσιαστεί η μοναδικότητα των δύο οικισμών  (Άνω-Σύρος και Ερμούπολη) και θα συζητηθεί η πρόταση του Ινστιτούτου Σύρου για την ένταξη των οικισμών (ή συγκεκριμένων μνημείων τους) στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:00, στο Θέατρο Απόλλων θα γίνει η τελετή βράβευσης του “HER.M.e.S” (Ψηφιακό σύστημα διαχείρισης ιστορικών κτηρίων Ερμούπολης). Το 2015 κέρδισε το ανώτατο βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης, το βραβείο EUROPA NOSTRA στην κατηγορία “'Έρευνα & Ψηφιοποίηση”.  Στην τελετή θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Europa Nostra κ. Κ. Καρράς και  ο καθηγητής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Σύρου κ. Ι. Στεφάνου.

Κατόπιν θα γίνει η παρουσίαση του συστήματος HER.M.e.S. και στη συνέχεια η βραδιά θα κλείσει με την Ορχήστρα των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Νίκου Κυπουργού.