Δωρεάν ξενάγηση στη Δήλο

Την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν δωρεάν στον Αρχαιολογικό Χώρο της Δήλου, ένα από τα σημαντικότερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, θα έχουν για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι της Μυκόνου.

Την πρόσκληση απευθύνουν οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί της Δήλου, που θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, ξετυλίγοντας το κουβάρι του χρόνου και αποκαλύπτοντας μερικά από τα μυστικά του νησιού του Απόλλωνα.

Μέσα από την αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την φθινοπωρινή πλευρά της Δήλου και θα ανακαλύψουν πτυχές ενός μυθικού κόσμου, που μέχρι σήμερα αγνοούσαν. Θα παίξουν με μύθους, θα θυμηθούν γεγονότα και θα προσπαθήσουν να φέρουν έστω για λίγο το χθες στο σήμερα για να θαυμάσουν από κοντά τα μνημεία και τα επιτεύγματα των προγόνων τους.

Η δωρεάν ξενάγηση είναι μια προσφορά των διπλωματούχων ξεναγών του νησιού, οι οποίοι διοργανώνουν κάθε χρόνο αντίστοιχες δράσεις με στόχο κόσμος της Μυκόνου να έρθει πιο κοντά με την ιστορία του. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και είναι ανοικτή προς όλους.

Σημείο συνάντησης το εκδοτήριο εισιτηρίων στα «Δηλιανά». Το πλοίο για την Δήλο θα αναχωρήσει στις 10 το πρωί και η τιμή εισιτηρίου για το καραβάκι είναι 12€. Η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο θα είναι ελεύθερη.