Θέατρο "Απόλλων"

Την Κυριακή η έναρξη του Cinesthesia με "Μία Οικογενειακή Υπόθεση"

  • Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, 2015 - 10:14

O Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και εμπειρίας Cinesthesia φέτος στο Θέατρο Απόλλων. Σε μια περίοδο πέντε μηνών μέσα στο χειμώνα, θα προβληθούν στο Θέατρο Απόλλων βραβευμένα ντοκιμαντέρ, τα οποία είναι νέες παραγωγές από Ελλάδα, Γερμανία, Αμερική, Βραζιλία και Γαλλία και με ξεχωριστές συνεργασίες με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και το Ινστιτούτο Γκαίτε.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ώρα 21.00, με την προβολή του ντοκιμαντέρ «A Family Affair / Mια Οικογενειακή υπόθεση» 2014, Α. Αριστομενοπούλου (Ελλάδα /Αυστραλία).
Στην ταινία ξετυλίγεται η ιστορία της πολυτάλαντης οικογένειας Ξυλούρη. 
Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη, τα παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια παντού: στο στούντιο και τις πρόβες, τις συναυλίες και τα ταξίδια, στις μουσικές τους ανησυχίες και στις επαγγελματικές προκλήσεις, στην καθημερινότητα και στις προσωπικές τους στιγμές. 
Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτρέτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική. Η ταινία αποτελεί μια εξαίρετη προσπάθεια αποτύπωσης, καταγραφής και ανάδειξης της κρητικής μουσικής παράδοσης η οποία προβάλλει, με τον μοναδικό της τρόπο, την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο.
Βραβεία που έχει κερδίσει η ταινία «Μια Οικογενειακή Υπόθεση».
· Βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
· Χρυσό βραβείο από τη FIPA 2015

Μαζί προβάλλεται το "Twice a stranger" το οποίο είναι απόσπασμα του πολυβραβευμένου project για τις ανταλλαγές πληθυσμών που παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Στις 20.40 το Φεστιβάλ θα υποδεχθεί το κοινό με Κρητικό κέρασμα από το "Μεϊντάνη".

Τιμές εισιτηρίων: 6 & 5 ευρώ

Ετικέτες: