Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης παρουσιάζει τη δράση "(Επι)μένοντας Κυκλάδες"

"Μια μαγική μουσική συνύπαρξη Ελλάδας - Γερμανίας"

  • Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 2 Δεκ. 2015 - 7:35

Τη Μικρή Ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών υποδέχεται με χαρά το νησί της Σύρου για μία μαγική συνύπαρξη της Γερμανίας και της Ελλάδας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, με στόχο τη συνάντηση των πολιτισμών, της μουσικής παιδείας και κληρονομιάς των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της δράσης «(Επι)μένοντας Κυκλάδες», θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2015 στις 21:30, μια ανοιχτή συναυλία στο Θέατρο Απόλλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

J. Brahms: Ουγγρικός χορός αρ.1

L.V. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 (μεταγραφή για πιάνο και κουιντέτο εγχόρδων)

Δ. Γούζιος: Κοντσέρτο για τσέλο και ορχήστρα

Ν. Σκαλκώτας: Έξι ελληνικοί χοροί

J. Brahms: Ουγγρικός χορός Αρ.5

Σολίστ: Kiveli Dörken, πιάνο

Δημήτρης Γούζιος, βιολοντσέλο

Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Χαλιάσας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παράλληλα στις 5 & 6 Δεκεμβρίου 2015, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Θέατρο Απόλλων, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της μουσικής και το ξεχωριστό ηχόχρωμα του κάθε μουσικού οργάνου.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εδώ και αρκετά χρόνια έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού της έργου.

Έτσι, από το 2013, υλοποιεί ένα ευρύτατο πρόγραμμα κοινωνικής και εκπαιδευτικής στόχευσης, το οποίο φιλοδοξεί να μεταδώσει το μήνυμα ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται μέσω της πραγματοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τα οκτώ διαφορετικά μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (που αριθμούν από 3 έως 17 μουσικούς) σε σχολεία και ιδρύματα σ’ όλη την Ελλάδα.

Πρωταρχικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να προσφέρει χαρά και ουσιαστική ψυχαγωγία, μέσω της μύησης των μαθητών στη μαγεία της μουσικής. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα, την ιστορία τους και τον τρόπο παραγωγής του ήχου. Ταυτόχρονα, παρατηρώντας οι μαθητές τα μουσικά σύνολα, κατανοούν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας, ενώ, τέλος, επιδιώκεται η απομυθοποίηση της κλασικής μουσικής που αντιμετωπίζεται συχνά με καχυποψία, ως ένα δήθεν ελιτίστικο είδος.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις στη Σύρο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στο θέατρο Απόλλων, θα υλοποιηθούν από το μεγαλύτερο μουσικό σύνολο της Ορχήστρας, την Μικρή Ορχήστρα, η οποία αριθμεί 17 μουσικούς από όλες τις ομάδες οργάνων που απαρτίζουν μια συμφωνική ορχήστρα (έγχορδα, πνευστά και κρουστά).

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα https://goo.gl/Sj3RQ8 ή στο τηλ. του θεάτρου Απόλλων 2281085192.