Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου για το Φεστιβάλ Άνδρου 2016

Πλώρη για διεθνή αναγνώριση

Πανιά για τη 2η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου, που συστήθηκε στο κοινό το καλοκαίρι του 2015, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, ανοίγει ο Ανδριώτης ευεργέτης και εμπνευστής του θεσμού, Αλκιβιάδης Τάττος, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου.

Στη σχετική πρόταση του κ. Τάττου προς τον Δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη, υπογραμμίζεται η πρόθεση για σύσταση Φορέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στον οποίο θα παραχωρηθεί για το 2016 τόσο το Ανοιχτό θέατρο Άνδρου, όσο και η ευθύνη διοργάνωσης του φεστιβάλ, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου.

Η πρόταση του εμπνευστή, Αλκιβιάδη Τάττου

Σύμφωνα και με ανακοίνωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Παντελή Βούλγαρη στο πλαίσιο της παρουσίασης της πρώτης διοργάνωσης από τον Δήμο Άνδρου τον περασμένο Ιούνιο, από φέτος θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το φεστιβάλ να αποκτήσει διεθνείς προεκτάσεις και ταυτόχρονα να “απλωθεί” σε όλη την Άνδρο, με εκδηλώσεις και εκτός του ανοιχτού θεάτρου.

Στην πρόταση που υπερψηφίστηκε από το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου διευκρινίστηκε επίσης ότι ο κ. Τάττος καθώς και άλλοι φίλοι της Άνδρου-χορηγοί θα χρηματοδοτούν το Φεστιβάλ, ώστε σε κάθε περίπτωση να μην προκύπτουν ζημιές για τον Δήμο. Τα όποια κέρδη θα αποδίδονται στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού και Πολιτισμού. Επιπλέον, ο Φορέας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα θα έχει την ευθύνη συντήρησης του θεάτρου, καλύπτοντας όλα τα κόστη που πιθανόν να προκύψουν.

Μετά τη σύσταση του Νομικού Προσώπου το θέμα θα επανέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος και να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό που θα καθορίζει και τις λεπτομέρειες της συνεργασίας.

Θ. Σουσούδης: «Πέρυσι καταφέραμε ένα μικρό θαύμα»

Αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Τάττου, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδη ευχαρίστησε τον μεγάλο ευεργέτη της Άνδρου για το αστείρευτο πάθος και την αγάπη που τρέφει σε αυτή. Όπως τόνισε “η πρότασή του εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του θεάτρου και του φεστιβάλ, σε μια εποχή ιδιαίτερα ζοφερή όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας και, κατά συνέπεια, και του Δήμου μας. Πέρυσι καταφέραμε ένα μικρό θαύμα, διοργανώνοντας σε ελαχιστότατο χρόνο ένα φεστιβάλ ποιότητας που ακούστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας”. Σημείωσε δε ότι από φέτος το φεστιβάλ Άνδρου ετοιμάζεται να κάνει μερικά βήματα παραπάνω, με στόχο να απλωθεί σε όλη την Άνδρο, αλλά και να φιλοξενήσει διεθνείς παραγωγές. “Είμαστε βέβαιοι πως η Άνδρος θα είναι και το φετινό καλοκαίρι πρωταγωνίστρια στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας”, κατέληξε.