Αφιέρωμα στον Φελίνι στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

  • Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2016 - 14:04

Με την προβολή της ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι, Roma, και τη συναυλία με μουσικές και τραγούδια του Νίνο Ρότα, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Αυγούστου το αφιέρωμα του φεστιβάλ Άνδρου στον μεγάλο Ιταλό σκηνοθέτη. Η Roma είναι η 3η ταινία του Φελίνι που προβλήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ. Εχουν προηγηθεί το Amarcord, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου και το La Strada, την Τρίτη, 2 Αυγούστου.

Ρεαλιστής και ονειροπόλος, καυστικός και τολμηρός. Η βαθιά αισθαντική του ματιά και ο κλαυσίγελος για την ανθρώπινη περιπέτεια σε εικόνες γεμάτες ποίηση, χιούμορ, τρυφερότητα, πυγμή, γοητεία. Οι ταινίες του Federico Fellino χωρίς ίχνος διδακτισμού ή σκηνοθετικής έπαρσης μένουν αγέραστες και αξεπέραστες γιατί γεμίζουν κενά στην καρδιά, στη σκέψη, στη μνήμη και στα συναισθήματα.

 Την ταινία Roma θα παρουσιάσει ο συγγραφέας, Θωμάς Κοροβίνης.

 To αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, με μουσικές και τραγούδια του Νίνο Ρότα από τις ταινίες του σπουδαίου Ιταλού σκηνοθέτη. Ο Νίκος Πλατύραχος με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών θα μας θυμίσει τις μελωδίες σε μια ιδιαίτερη βραδιά όπου κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και μάγοι θα μεταφέρουν την αγάπη του Φεντερίκο Φελλίνι γι΄ αυτού του είδους την τέχνη.