"Ταξίδι χωρίς τέλος" με ξεναγό τον αστροφυσικό Διονύσιο Σιμόπουλο

  • Σάββατο, 4 Ιουνίου, 2016 - 00:40

Η Άνδρος Κοιν.Σ.Επ, ο Δήμος Άνδρου και το Φεστιβάλ Άνδρου σας προσκαλούν σε ένα "Ταξίδι χωρίς Τέλος"...

Ο Διακεκριμένος Αστροφυσικός κ. Διονύσιος Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Ιδρύματος, βραβευμένος για τη συνεισφορά του στην αστρονομική εκπαίδευση, με σημαντική συγγραφική και δημοσιογραφική δραστηριότητα στον Τύπο, στην τηλεόραση και σε θεάματα πολυμέσων και ως σεναριογράφος σε ενημερωτικές εκπομπές, θα είναι ο "ξεναγός" μας σε αυτό το ταξίδι.

Τις τελευταίες δεκαετίες, με τη βοήθεια των διαστημοσυσκευών, των επίγειων και διαστημικών μας αστεροσκοπείων, κατορθώσαμε να αποκαλύψουμε μια τεράστια ποσότητα και ποικιλία πληροφοριών για το Σύμπαν. Κι όλα αυτά γιατί είναι στη φύση του ανθρώπου να θέλει να μάθει, ή όπως έγραφε ο Αριστοτέλης: «Φύσει του ειδέναι ορέγεται ο άνθρωπος». Ίσως, κάτι βαθιά χαραγμένο στη γενετική μας δομή να είναι αυτό που μας ωθεί να μάθουμε το τι είμαστε και από πού προήλθαμε. Που μας ωθεί στην περιπέτεια της εξερεύνησης. Γι’ αυτό άλλωστε και ο σημερινός άνθρωπος, στην προσπάθειά του να κατανοήσει το Σύμπαν, δεν αντικρίζει εκεί έξω έναν εχθρικό και άδειο κόσμο. Βλέπει, αντίθετα, την υπόσχεση ενός πανέμορφου ταξιδιού προς την Ιθάκη των γνώσεων. Ενός Ταξιδιού Χωρίς Τέλος.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 στις 20.30, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κορθίου που βρίσκεται στο Κτιριακό Συγκρότημα Αγίας Τριάδας στον οικισμό του Μουσιώνα στο Κόρθι. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 6945635838 κ 6936120078.