Εκδήλωση του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων στην Ερμούπολη

ΝΑΙ στη λαϊκή μας παράδοση

Επτά χορευτικοί σύλλογοι του Πειραιά -θεματοφύλακες της παράδοσης, που κρατούν μέσα από το πολυδιάστατο έργο τους υψηλά τη σημαία της εθνικής μας κληρονομιάς συναντήθηκαν με το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων, σε μια μοναδική παράσταση με πρωταγωνιστή το πολυτιμότερο αγαθό της χώρας μας, τον πολιτισμό.

Η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος», ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος «Τα Περιστέρια», η Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, ο Ελληνικός Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγέχορος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούπολης «Χοροέκφραση» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «Θυμαιτάδαι» παρουσίασαν ένα πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα, στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού 2016.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης. Τον πρόεδρο του Ομίλου Unesco, αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Unesco και Υπεύθυνο για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική  Ιωάννη Μαρωνίτη, καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός και η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, Χριστίνα Λιγοψυχάκη

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής Λαϊκού Πολιτισμού του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Γιώργος Δρακόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συλλόγου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μαρωνίτης αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ομίλου με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης η οποία θα επεκταθεί μελλοντικά με περισσότερες δράσεις που θα στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ερμούπολης και της Άνω Σύρου, ώστε να ενταχθούν στον κατάλογο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Περισσότερες πληροφορίες στο αυριανό φύλλο της «Κοινής Γνώμης».