Συναυλία Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην Κέα

  • Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2016 - 17:57

Στις 9 Ιουλίου, στο Βουρκάρι της Κέας, στην Κόκκα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μια από τις αγαπημένες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, θα τραγουδήσει σε ένα μαγευτικό καλοκαιρινό σκηνικό, για την παρουσίαση του Αρχαίου Θεάτρου της Καρθαίας, του οποίου η αποκάλυψη και αναστήλωση ολοκληρώθηκε πρόσφατα, στο πλαίσιο έργου του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η “δωρική” και τρυφερή φωνή της Άλκηστης, μας καλεί να γνωρίσουμε το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό εύρημα που μόλις πέρυσι ήρθε στο φως και αποτελεί ένα κομψοτέχνημα για το νησί της Κέας.

Η Καρθαία υπήρξε μία από τις τέσσερεις αρχαίες πόλεις-κράτη του νησιού, όπου σώζονται εκτεταμένα κατάλοιπα των ναών και των δημοσίων κτιρίων της. Σήμερα η Καρθαία βρίσκεται σε ένα φυσικό περιβάλλον αλώβητο από νεώτερες επεμβάσεις και είναι προσβάσιμη μέσα από ένα πυκνό δίκτυο λιθόστρωτων παραδοσιακών μονοπατιών ή από τη θάλασσα, καθώς βρίσκεται σε έναν μαγευτικό κυκλαδίτικο διπλό όρμο.

Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιείται η συναυλία, η Κόκκα στο Βουρκάρι, αποτελεί σημαντικό ιστορικό μνημείο της βιομηχανικής αρχαιολογίας καθώς η άλλοτε βιομηχανική αυτή περιοχή ήταν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς ανεφοδιασμού άνθρακα (κοκ) για τα ατμόπλοια και ισχυρή οικονομική πηγή για το νησί.
 
Η συναυλία είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Κέας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Χορηγοί της συναυλίας είναι οι: AEGEAN MARINE PETROLEUM, STARBUCKS CHILLED CLASSICS και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS. Την οργάνωση της παραγωγής έχει αναλάβει η εταιρία Solist invent experiences.

Σας περιμένουμε όλους λοιπόν, σε μια μοναδική συναυλία με χρώματα και ήχους της Ελλάδας, στις 9 Ιουλίου, στον ιστορικό χώρο της Κόκκας, απέναντι από το Βουρκάρι, με το φως του φάρου του Αγίου Νικολάου να δίνει το ρυθμό της καρδιάς μας.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου Κέας. Τιμή εισιτηρίου 5€. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22880 21500.