Με τα χρώματα της Άλκηστης στην Κέα

  • Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2016 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 11 Ιουλ. 2016 - 11:24

Μια μαγική βραδιά περίμενε τους θεατές που κατέκλυσαν το Βουρκάρι της Κέας για να απολαύσουν τη μεγάλη ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη το βράδυ του Σαββάτου 9 Ιουλίου.

Η θάλασσα πλημμύρισε από την ομορφιά της μουσικής και οι φωνές ενώθηκαν με τη θερινή αύρα των Κυκλάδων σε μελωδίες αγαπημένες από όλο το ρεπερτόριο της αγαπημένης τραγουδίστριας.

Ο σύγχρονος πολιτισμός τίμησε τον αρχαίο με το μεγάλο αυτή μουσικό αφιέρωμα στην Αρχαία Καρθαία, όπως τόνισαν στους χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Κέας κύριος Γιάννης Ευαγγέλου και η Αρχαιολόγος, Ομότιμος Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ Ευαγγελία Σημαντώνη - Μπουρνιά.

Η αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου στον αρχαιολογικό χώρο της Καρθαίας παρουσιάστηκε στο κοινό με μια μεγάλη έκθεση φωτογραφιών από τα αναστηλωμένα ευρήματα που στήθηκε στα τείχη της παλιάς καρβουναποθήκης της Κόκκας, του ιστορικού αυτού μνημείου της βιομηχανικής αρχαιολογίας, μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον τίτλο «Με τα χρώματα της Ελλάδας».

Η συναυλία ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Κέας με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, κύριο Στέλιο Μπρίγγο. Χορηγοί της συναυλίας οι: AEGEAN MARINE PETROLEUM, STARBUCKS CHILLED CLASSICS και DOLPHIN CAPITAL INVESTORS.

Παραγωγός εταιρία της συναυλίας ήταν η Solist invent experiences.
Χορηγοί επικοινωνίας ο ΣΚΑΙ και ο ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2.

Το καλοκαίρι στη Κέα, το νησί της ζωής και της τέχνης,
συνεχίζεται με περισσότερες εκδηλώσεις.