Πολιτισμός και βιώσιμη ανάπτυξη

Τη δημιουργία δικτύων επικοινωνίας και συνεργασίας, για την βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες στη Σύρο, ανέλυσαν μέσα από διαλογική συζήτηση, με τοπικούς εκπροσώπους, οι συμμετέχοντες στο Διεθνές Σεμινάριο της Παντείου, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο νησί.

Κύριοι ομιλητές, οι οποίοι ωστόσο σε μικρότερο βαθμό παρουσίασαν και σε μεγαλύτερο βαθμό απάντησαν στις καίριες ερωτήσεις των μαθητών, ήταν η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και υπεύθυνη του τομέα Επικοινωνίας του φορέα, κ. Ναταλία Παπαδοπούλου, ο πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Θάνος Φώσκολος, καθώς επίσης και εκπρόσωπος, από τους συντάκτες της εφημερίδας «Κοινή Γνώμη», ενώ συντονίστρια της συζήτησης, εκ της ομάδας διδασκόντων του Σεμιναρίου, ήταν η κ. Δικαία Χατζηευσταθίου, καθηγήτρια Ολυμπιακών Σπουδών και Κοινωνικής Ανάλυσης του Αθλητισμού, στο Τμήμα Αθλητικής Επιστήμης και Τουρισμού, καθώς και μέλος της επιτροπής Αθλητισμού, Φυσικής Αγωγής και Έρευνας, στο πανεπιστήμιο του Canterbury της Μ. Βρετανίας.

Κατά τη συζήτηση των μαθητών με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων από τον επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ενημερωτικό κλάδο, αναλύθηκε η σημασία της σύμπραξης και συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων από διαφορετικούς τομείς, εξήχθησαν συμπεράσματα, σχετικά με την ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο νησί, ενώ συζητήθηκε σε μεγάλο βαθμό, με σημαντική συμβολή από τους μαθητές των ξένων χωρών, όπως η Αμερική, η Γαλλία και η Τουρκία, σε σχέση με τις δυνατότητες βελτίωσης και ανάπτυξης του ήδη μεγάλου πολιτιστικού κεφαλαίου της Σύρου.