Το Eye’s Walk Festival «περνάει» στην Ελευσίνα

Τo “Europass”, το νέο έργο για την Ευρώπη σήμερα, του Eye’s Walk Digital festival2016 υποδέχονται η Ελευσίνα και  τα "Αισχύλεια" την Τρίτη 30 Αυγούστου από 21.00 έως 24:00

Η δράση με τίτλο “Site Specific Installation” θα πραγματοποιηθεί στην εξωτερική επιφάνεια πλοίων αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Ελευσίνας/ Θέση Καλιμπάκι”.

Η ιδέα του Europass στην Ελευσίνα, συνεχίζει να είναι μια συνομιλία για την Ευρώπη Σήμερα διαμέσου του χρόνου και πέρα από τα σύνορα, όμως αναπτύσσεται διαφορετικά από ότι στην Ερμούπολη:

Η συνομιλία ενώνει δύο κόσμους στην Ελευσίνα. Τον Επάνω Κόσμο ή αλλιώς κόσμο της δράσης, της μετακίνησης, της μετατόπισης στην Ευρώπη Σήμερα και τον Κάτω Κόσμο ή αλλιώς κόσμο της ψυχής εκεί που κρύβονται οι μεγαλύτεροι φόβοι  και τα πιο δυσοίωνα  όνειρα.

Για τον Επάνω Κόσμο τα αγκυροβολημένα πλοία, παροπλισμένα πια μέσα σε ένα ζωντανό ωστόσο και περίφημο  λιμάνι της Ελευσίνας, είναι φορείς /μεταφέρουν μηνύματα για μια νέα ζωή, για θεούς, πλούτη, γνώση. Μεταφέρουν το Απέναντι και το αντιστρέφουν. Είναι τα μέσα για τη «Γη της Επαγγελίας» για όλους.

Είναι πλοία που «φέρουν» , μετακινούν και η μετακίνηση είναι η βάση του κύκλου της ζωής.

Συμμετοχή του Κώστα Καταγά

Το site specific installation ξεκινά με μια φωνή/ απαγγελία/  εικόνες που έρχονται από τον Κάτω Κόσμο, τον κόσμο της ψυχής μπροστά σε μια δύσκολη μοίρα που δεν μπορεί να αποφύγει.

Το ποίημα είναι γραμμένο από τον εικαστικό Κώστα Καταγά και η απαγγελία είναι του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλάκη.

Γύρω στο χώρο πεταμένες , παλιές τηλεοράσεις προβάλουν τις εικόνες του Κώστα Καταγά.

Μας αναγκάζουν να σκύψουμε το κεφάλι, να τις δούμε , μικρές οθόνες, πάνω ή μέσα στη γη, σαν οι καταλήξεις  από υπόγειες σήραγγες,  σαν ανοιχτές οπές ,είναι οι φωτεινές απολήξεις  /αναμεταδότες αυτού που συμβαίνει βαθιά. Και να ακούσουμε την ψυχή να συνομιλεί με το απροσδόκητο (πόλεμος, θάνατος, βίαιη αλλαγή κ.α).

Οι καλλιτέχνες

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν το ποίημα «Μεγιδδώ» και έργα από το rest[art] project του Κώστα Καταγά/ Απαγγελία Γιώργος Μιχαλάκης καθώς και 3d & video artists με τα έργα τους:«Blindness?”- Σπύρος Κουδουνάς,“Floating in space”- Αγγελίνα Βοσκοπούλου, “Light of thy countenance/continent”- Samuele Livornese, Ιταλία, “Blue and Black”- David Hawkins, Αγγλία, «Mare Internum” - Αλίκη Αρναούτη.

Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνη της Ομάδας του Eye’s Walk Digital festival είναι η Φιλία Μηλιδάκη, ενώ τη σκηνογραφία έχει αναλάβει η Βέρα Φελέκη. Το “ταξίδι” του Eye's Walk συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Ελευσίνας.