Έκθεση ζωγραφικής Έφης Βερικίου

Η μετουσίωση της ανθρώπινης μορφής

Περιπλάνηση σε ένα περιβάλλον πνευματικής εξύψωσης

Ο φυσικός κόσμος και η ζώσα πραγματικότητα μέσα από την επίδραση του χρόνου και του φωτός αποτυπώνονται στην έκθεση ζωγραφικής της Έφης Βερικίου, με τίτλο “Η μετουσίωση της ανθρώπινης μορφής”, η οποία παρουσιάζεται στην Αίθουσα Εμμανουήλ Ροίδη στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Τα 29 έργα της καλλιτέχνιδος που προσφέρουν ένα προσωπικό ημερολόγιο εικόνων, εμπειριών και θεάσεων, ξεχωρίζουν για την υποβλητική και αισθαντική τους παλέτα, καθώς και την πηγαία χειρονομιακή γραφή τους.

Μέσα από μία μικτή τεχνική, που βασίζεται στη χρήση οργανικών και ετερόκλητων στοιχείων (collage), όπως φωτογραφίες, αλουμινόχαρτα και μουσικές παρτιτούρες επαναπροσδιορίζεται το παρόν και το μέλλον, ενώ ενισχύεται μία λυρική εικονογραφία.

Αίσθηση αισιοδοξίας

Έχοντας αφήσει πίσω της τα στάδια της νατουραλιστικής ζωγραφικής και της καταγραφής της φύσης, η κ. Βερικίου, απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών και Καθηγήτρια Εικαστικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δηλώνει “μαγεμένη” από την τεχνική των πειραματικών συνθέσεων, που με “όπλα” τις θερμές χρωματικές διαβαθμίσεις και τις δραματοποιημένες πινελιές ευελπιστούν να αφήσουν μία αίσθηση χαράς και αισιοδοξίας στον θεατή.

“Σε αυτή τη φάση εκτονώνομαι δυναμικά, συγκρούομαι με τον εαυτό μου και ταυτόχρονα, προβάλλω το είναι και τα συναισθήματά μου μέσα από αυτή τη γραφή”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην “Κοινή Γνώμη”.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται και σε χρηστικά αντικείμενα με βάση το χαρτί τα οποία αναμένεται να αποτελέσουν τον προσεχή χειμώνα βασικό στοιχείο επιδαπέδιας σύνθεσης με αφορμή μια μαθηματική έννοια.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο κριτικός τέχνης και μέλος της A.I.CA, Γιάννης Παπαφίγκος, ενώ τα έργα θα φιλοξενούνται στο Πνευματικό Κέντρο έως την Τρίτη 21 Μαΐου 2013.