Έκθεση ζωγραφικής Καλλιόπης - Ειρήνης Ζωγοπούλου

"Colorful life"

Μια ζωή πλημμυρισμένη από χρώματα καθαρά ή βρώμικα, φωτεινά ή μουντά, αλλά και σκέψεις πολύπλοκες και ταυτόχρονα ξεκάθαρες, αποτυπώνεται στη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Καλλιόπης – Ειρήνης Ζωγοπούλου, που παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης “Εμμανουήλ Ροΐδη” στο Πνευματικό Κέντρο Σύρου – Ερμούπολης.

Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η δεκαεννιάχρονη καλλιτέχνης, με καταγωγή από την Αμοργό και την Πελοπόννησο ξεδιπλώνει στον καμβά της την αυτοδίδακτη δημιουργική της οντότητα, προικισμένη με συναισθήματα έντονα, εκρηκτικά και γαλήνια, που προσδοκά να “φωλιάσουν” στην καρδιά κάθε φιλότεχνου.

Με οδηγό το συναίσθημα

Πρόκειται για μία συλλογή 18 συνολικά έργων, τα οποία περιλαμβάνουν προσωπογραφίες, αλλά και ιδιαίτερες εκφάνσεις του ανθρώπινου σώματος, μέσα από τις οποίες η ζωγράφος στοχεύει στην εξωτερίκευση του πλούσιου συναισθηματικού κόσμου τους και κατά συνέπεια, στην πνευματική επικοινωνία της με το κοινό.

Ο -χωρίς περιορισμούς- χρωματικός οίστρος συμβολίζει τη δύναμη των ψυχικών διακυμάνσεων μίας κατακλυζόμενης από ερεθίσματα ύπαρξης και αναδεικνύει την πολύπλευρη προσωπικότητα που δραπετεύει από τη δυναστεία της σκιάς, δίνοντας μορφή στους άυλες σκέψεις της.

Μετάβαση στο φως

Μετά την παρθενική εμφάνισή της στο χώρο των εικαστικών με την έκθεση “Έρεβος” που, σύμφωνα με τη μυθολογία, συμβόλιζε την σιωπή και το βάθος της νύχτας και εικονιζόταν σαν φτερωτό, σκοτεινό και τεράστιο ον, η νεαρή δημιουργός αποφάσισε αυτή τη φορά να επενδύσει στο φως και να παίξει με τα χρώματα.

Πιστή στην αγάπη της στις προσωπογραφίες δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” “πως μέσα από τα πρόσωπα, μπορεί να ερμηνεύσει κανείς εκφράσεις και σκέψεις που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ίδια και να τις αφουγκραστεί.

“ Θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα, αν καταλάβει ο κόσμος αυτή την ενέργεια και αυτό που θέλω να μεταφέρω μέσα από τους πίνακες”, δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η Καλλιόπη – Ειρήνη Ζωγοπούλου παρακολουθεί σπουδές “Ανακαίνισης και αποκαταστάσεις κτιρίων” στην Πάτρα, ενώ η ενασχόλησή της με τα εικαστικά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της, από την παιδική της ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έκθεση θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν καθημερινά 11:00 - 13:00 και 19:00 – 23:00.