Έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων και αντικειμένων στην Άνω Σύρο

Syros by hand

Όλα τα «σταυροδρόμια» της χειροποίητης δημιουργίας οδηγούν αυτό το καλοκαίρι στην αίθουσα του Πρώην Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πιάτσα της Άνω Σύρου.

Δέκα δημιουργοί ενώνουν τις τέχνες τους και προσκαλούν το κοινό σε μία μεγάλη έκθεση με χειροποίητα κοσμήματα, ρούχα, υφασμάτινες τσάντες, πλεκτές καπνοθήκες και κορδέλες, χειροποίητα σαπούνια ελαιόλαδου, κεραλοιφές, καλτσοκουκλάκια, κεραμικά, ξύλινα μικροέπιπλα και βιτρώ, καθώς και φυσικά προϊόντα περιποίησης.

Η «Art & Crafts Exhibition» των Βάσως Κωνσταντέλια, Βαγγέλη Τζανή, Μιχάλη Περιστερίδη, Σοφίας Κοκτσίδου, Μαρίας Βίλογλου, Χρυσούλας Κεχαγιόγλου, Μαριάνθης Γκαβαϊσέ, Έφης Τερζίδου, Αναστασίας Δομανού και Ελεάνας Κουτσίκου αποτελεί την πρώτη έκθεση χειροποίητων αντικειμένων στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου για το καλοκαίρι του 2016.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά 12:00 – 14:00 και 18:00 – 00:00 και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να βρουν πρωτότυπα χειροποίητα κοσμήματα από ύφασμα της Έφης Τερζίδου, κοσμήματα από φυσικά υλικά, όπως πέτρα του Μιχάλη Περιστερίδη, κεραλοιφές και προϊόντα περιποίησης προσώπου της Μαρίας Βίλογλου, χειροποίητα κοσμήματα Zdrop και καλτσοτέρατα Sockool και χειροποίητα μικρογλυκά- κοσμήματα, βιτρώ και πλεχτά αξεσουάρ από την Αναστασία Δομανού.

Την έκθεση συμπληρώνουν ο Βαγγέλης Τζανής και η Σοφία Κοκτσίδου με χειροποίητα κοσμήματα, ξύλινες κατασκευές και κεραμικά, η Βάσω Κωνσταντέλια με τις χειροποίητης τσάντες της και η Μαριάνθη Γκαβαϊσέ με μπρούτζινα και ασημένια κοσμήματα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Σάββατο 24 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή ρεμπέτικη βραδιά με τους Αντώνη Μαραγκό, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και Ρίκο Ρούσσο.