«Impersonal Seasons Emotions» του Άρη Πασματζή

«Μέσα από τα συναισθήματα, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι»

Μία πολύχρωμη «ομπρέλα» συναισθημάτων που κατακύκλουν το νου, το σώμα και την ψυχή των ανθρώπων μέσα στην πάροδο των εποχών, ανοίγει αυτό τον Οκτώβριο στην Έπαυλη Τσιροπινά, στην Ποσειδωνία.

Η έκθεση ζωγραφικής του Άρη Πασματζή με τίτλο «Impersonal Seasons Emotions» εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σύρος – Πολιτισμός 2016» και θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου.

Ο κ. Πασματζής σπούδασε Μηχανολόγος-Μηχανικός στο ΑΤΕΙ Πατρών. Από μικρός έδειξε ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και σε ηλικία 10 ετών παρακολούθησε για ένα χρόνο μαθήματα στον Φυσιολατρικό σύλλογο Πάτρων, όπου και συμμετείχε στην ετήσια έκθεσή του στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Παράλληλα με το σχολείο παρακολούθησε γραμμικό και ελεύθερο σχέδιο για την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από τότε η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ήταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Μέχρι και τον Αύγουστο του 2014. Τότε τον «ανακάλυψε» ο Κώστας Λεούσσης, Καλλιτέχνης και Καλλιτεχνικός Επιμελητής Εκθέσεων και του άνοιξε τον δρόμο των εκθέσεων με τη συμμετοχή του στις  “Αέναες Πνοές”, στην Ποσειδωνία Σύρου. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στην μεγαλοπρεπή Έπαυλη Τσιροπινά για να παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεσή του, συμμετέχοντας στον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

«Η εποχή έχει θηλυκή μορφή»

Σε δηλώσεις του στην «Κοινή Γνώμη» ο ζωγράφος σημείωσε ότι επιθυμία του ήταν να αποτυπώσει συναισθήματα που ο ίδιος έχει βιώσει από προσωπικές εμπειρίες, δίνοντάς τους μια γυναικεία μορφή. «Κάθε φορά που εξ’ αιτίας κάποιου γεγονότος στη ζωή μας νοιώθουμε την ένταση αυτών των συναισθημάτων, το αποτέλεσμα είναι να νοιώθουμε κουρασμένοι και καταπονημένοι στην προσπάθεια μας να ξαναβρούμε την ισορροπία μας. Ή μπορεί να νοιώθουμε εντελώς αδύναμοι και ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις αρνητικές τους επιδράσεις. Όπως και να έχει, χωρίς αυτά η ζωή δεν θα είχε ενδιαφέρον, γιατί μέσα από αυτά τα συναισθήματα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση, η οποία λειτουργεί (Δευτέρα – Παρασκευή, 10:00 – 14:00 και Σάββατο – Κυριακή, 17:00 – 21:00) παρουσιάζονται συνολικά 30 πίνακες σε νερόχρωμα και λάδι.