Island Hopping Jewellery Exhibition της Λίλιαν Συρίγου

  • Τετάρτη, 1 Αυγούστου, 2018 - 10:50

Από 3 έως 17 Αυγούστου η αναδρομική έκθεση Island Hopping της Λίλιαν Συρίγου θα βρίσκεται στην Άνω Σύρο, στην Αίθουσα πρώην ΔΗΚΕΔΑΣ.

«Όσες χώρες και αν γύρισα, όσες πόλεις κι αν γνώρισα, όσους ανθρώπους κι αν συνάντησα, το καλοκαίρι θα σημαίνει πάντα την ώρα της επιστροφής. Κι είναι το νησί το όνειρο, ο μοναδικός προορισμός, το λιμάνι... Αθήνα, Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Στοκχόλμη, Νέα Υόρκη, Ντένβερ, Μέξικο Σίτι. Όταν οι προορισμοί γίνονται αφετηρίες, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο νησί. Κι είναι το νησί το όνειρο, ο μοναδικός προορισμός, το λιμάνι…»

Μια συλλογή με χειροποίητα κοσμήματα από ασήμι και μπρούτζο που περιλαμβάνουν κομμάτια από όλες της τις συλλογές της: “One day I’ll travel the world” με skylines από πόλεις του κόσμου και νησιά, «GEO» με γεωμετρικά σχήματα δεμένα σε χρωματιστά κορδόνια, «2D» δισδιάστατα κοσμήματα, «Γυναίκες του κόσμου» εν χορώ…

Η έκθεση θα συνεχιστεί στη Μύκονο από 21 έως 31 Αυγούστου στην Αίθουσα Συριώτη. Λίγα λόγια για την καλλιτέχνη.

Η Λίλιαν Συρίγου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε μεταξύ Σύρου και Αθήνας. Σπούδασε τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος στην σχολή Mokume και από το 2004 παρουσιάζει τη δουλειά της μέσα από ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Παράλληλα παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά ή παραπλήσια με την τέχνη του κοσμήματος. Το 2007 δημιούργησε τον πρώτο της προσωπικό χώρο στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι. Από το 2012 ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σχεδιάζει και κατασκευάζει κοσμήματα από ασήμι 925ο και μπρούτζο. Η δουλειά της πότε μινιμαλιστική με αυστηρές γραμμές, πότε με ταξιδιάρικη διάθεση, πότε ασπρόμαυρη και πότε χρωματιστή, πότε αυστηρή και πότε χαλαρή και παιχνιδιάρικη είναι απόλυτα χαρακτηριστική. Πατάει με το ένα πόδι στη γη, στις αυστηρές γραμμές και τη γεωμετρία και με το άλλο αιωρείται σε συναισθήματα, πόθους και πάνω από όλο τον κόσμο μέσα από skylines πόλεων και νησιών που ερωτεύτηκε, αγάπησε ή ονειρεύτηκε. Μέρος της δουλειάς της παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Βρετανικό Μουσείο στην αναδρομική έκθεση του Ροντέν.