Οι εκδηλώσεις του Δήμου Κέας το τετραήμερο 5-8 Μαρτίου

  • Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2015 - 15:40

Πλούσιο σε εκδηλώσεις ήταν το τετραήμερο 5 - 8 Μαρτίου 2015 για το Δήμο Κέας.

Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 διοργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Κορησσίας ημερίδα με θέμα Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Δράσεις. Η ημερίδα του Δήμου είχε σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων που εργάζονται και δραστηριοποιούνται στο νησί για εναλλακτικές και καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες θα μπορούσαν σε δεύτερο χρόνο να οργανωθούν με την βοήθεια και στήριξη, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και του Δήμου και κοινωνικών φορέων του νησιού με οφέλη που αφορούν στη γνώση, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στον τουρισμό, στα τοπικά προϊόντα κ.λπ.Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Ελληνογερμανικής Αγωγής, φορέα πιστοποιημένου για την υλοποίηση τέτοιων δράσεων.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 διοργανώθηκε στον ίδιο χώρο από τη Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων ημερίδα με θέμα: "Αλληλεγγύη & Αυτοβοήθεια: απαντήσεις στην κρίση και την κοινωνική οδύνη". Η εκδήλωση, στην οποία κλινικοί ψυχολόγοι του ΕΠΑΨΥ και όχι μόνο έδωσαν κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση της κρίσης και των συνεπειών στην ψυχολογία του κόσμου, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το ακροατήριο κατέκλυσε την αίθουσα. 

Τέλος, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 ο Δήμος Κέας διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του στρατηγικού σχεδιασμού της νέας δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Την εκδήλωση τίμησαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Κέα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η καταγραφή των τοπικών αναγκών και προτεραιοτήτων και η ιεράρχηση των στόχων προς αυτή την κατεύθυνση. Εκπρόσωπος της εταιρείας ZONIRO παρουσίασε τις σύγχρονες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας και περιέγραψε τις προτεραιότητες των δράσεων προβολής, ώστε να εδραιωθεί η Κέα ως ένας αυθεντικός προορισμός με τουριστική ταυτότητα και να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού προς την κατεύθυνση του θαλάσσιου, πολιτιστικού και γαστρονομικού τουρισμού. Στη συνέχεια ο κ. Ι. Τζαβελάκος προχώρησε στην παρουσίαση των κύριων σημείων για τη δημιουργία σύγχρονου θαλάσσιου πάρκου στη Τζια. Κλείνοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος, κ. Ι. Ευαγγέλου, επεσήμανε ότι ο Δήμος θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και θα σταθεί εγγυητής των όσων συμφωνηθούν, ενώ προσκάλεσε του τοπικούς φορείς να συμβάλλουν κατά το μέγιστο δυνατό για την υλοποίηση του προγράμματος.