Ο Αι-Βασίλης επισκέφτηκε την Κέα

Με γλυκές ευχές, όμορφα στολίδια, χαρούμενες παιδικές φωνές και γέλια ξεκίνησαν και φέτος οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Κέας.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο φετινό εργαστήρι του Αη-Βασίλη στην Ιουλίδα στόλισαν με τις δημιουργίες τους το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σκορπίζοντας στη μικρή πλατεία χρώμα, χαρά και ελπίδα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας.

Θεατρικές παραστάσεις, γιορτινά εδέσματα αλλά και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τις επόμενες μέρες τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Δήμου Κέας.

Ακολουθώντας τη νησιωτική παράδοση, το πρωί της Τρίτης 20 Δεκεμβρίου το κοινό στολίζει το καράβι του στο λιμάνι της Κορησσίας με ξύλινα στολίδια φτιαγμένα και ζωγραφισμένα από τα παιδιά, απολαμβάνοντας παράλληλα κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Καρθαία» και η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Συμωνίδης ο Κείος» παρουσιάζουν στην Κάτω Μεριά την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία». Τα έσοδα τις παράστασης θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ιατρείου Κέας. Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ και τα φαντάσματά του θα επισκεφτούν την επόμενη ημέρα και το Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» στην Κορησσία.

Παραστάσεις θεάτρου δώρου γεμάτες ρυθμό, χρώματα και εικόνες θα δώσει την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» το «Θέατρο Γης» με την ομάδα «Teatro-Theama». Θέματα των παραστάσεων είναι: τα Μουσικά Καλικάντζαρο…πειράγματα. η Χριστουγεννιάτικη παραμυθοχώρα, Τα Μαγικά Χριστούγεννα και Τα ξωτικά του Αη-Βασίλη. 

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ιστορικό Δημαρχείο Κέας την 1η Ιανουαρίου 2017 και τη δοξολογία και τον αγιασμό των υδάτων σε Ιουλίδα και λιμάνι, ανήμερα των Θεοφανείων.