Πολύ κρασί, πολλή θάλασσα και παράδοση

Μια μαγική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό, θάλασσα, θέαμα και παράδοση έζησαν οι επισκέπτες της παραλίας της Βάρης, όπου για μία ακόμη χρονιά ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου συνοδεύτηκε με ένα γνήσιο νησιωτικό γλέντι.

Την «Ενετική – Λαϊκή – Νησιωτική Βραδιά» συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης "η Πανάχραντος", ο Αλιευτικός Όμιλος Βάρης "η Φάμπρικα", ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, η Δημοτική Κοινότητα Βάρης και Επιχειρηματίες Παραλίας Βάρης.

Η εντυπωσιακή παρουσία μικρών και μεγάλων φωταγωγημένων καϊκιών στον όρμο της Βάρης σηματοδότησε την έναρξη ενός εκ των πιο επιτυχημένων πανηγυριών του καλοκαιριού, το οποίο πραγματοποιείται στην παραλία της Βάρης για περισσότερο από τριάντα χρόνια.

Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών του νησιού αγκάλιασε και φέτος τον παραδοσιακό θεσμό του χωριού, ο οποίος πέρα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των συμμετεχόντων συνέβαλε θετικά και στην κίνηση των τοπικών επιχειρήσεων.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει μουσικά με το συγκρότημα «9 Μποφόρ» και να γλεντήσει με την ψυχή του, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.