Μουσικοχορευτική εκδήλωση με άρωμα Αρμενίας στην πλατεία Μιαούλη

  • Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 2015 - 15:40

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “ΣΥΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2015” τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00, στην πλατεία Μιαούλη, θα πραγματοποιηθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση, των φιλοξενούμενων παιδιών από το Ναγκόρνο Καραμπάχ της Αρμενίας.

Η εκδήλωση θα γίνει με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων, από τη γενοκτονία των Αρμενίων. Λίγα λόγια για τη διοργάνωση:

20 χρόνια πριν ο πρώην Δήμος Άνω Σύρου σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπής Ελλάδας και το Υπουργείο Εξωτερικών και Παιδείας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ξεκίνησε να φιλοξενεί στη Σύρο ορφανά παιδιά αγωνιστών του πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ – Αζερμπαϊτζάν, για την ανεξαρτησία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και παιδιά φτωχών και πολύτεκνων οικογενειών.

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν αρχικά στο Δημοτικό Σχολείο Κινίου και στη συνέχεια έως και σήμερα, φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των Φρερ στο Κίνι.

Στο διάστημα των 20 χρόνων έχουν φιλοξενηθεί στη Σύρο εκατοντάδες παιδιά.

Στην εκδήλωση της 24ης Αυγούστου, στην πλατεία Μιαούλη, τα παιδιά θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και θα παίξουν μουσική με παραδοσιακά όργανα της πατρίδας τους, καθώς και χορούς από την Ελλάδα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο εκπρόσωπος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος και θα υπάρξει 10λεπτο video με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κο Πάκο Σαακιάν, καθώς και από την Υπουργό Πολιτισμού και Νεολαίας κα Νάρινε Αγαμπαριάν.

Στην εκδήλωση επίσης θα παραστούν η Βουλευτής κα Λουντμίλα Παρσεχγιάν, ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων Σεβασμιότατος Χορέν Ντογραματζιάν καθώς και δημοσιογράφοι και συνεργείο της Κρατικής Τηλεόρασης του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, οι οποίοι θα καλύψουν και τηλεοπτικά την διοργάνωση.