Σε οικογενειακό κλίμα η εκδήλωση κοπής πίτας για τον Σύλλογο Στερεοελλαδιτών Σύρου “Η Ρούμελη”

Σύλλογος με δράση και στόχους

Με “σημαία” τους την παράδοση αλλά και τη διάθεση για προσφορά στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό της, συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους τα μέλη του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Σύρου “Η Ρούμελη”, στοχεύοντας να κατακτήσουν εντός του 2016 μία σειρά από μικρότερους αλλά και μεγαλύτερους στόχους.

Στον πλούσιο απολογισμό τους, αλλά και στην παρουσίαση των νέων στόχων που έχει ο Σύλλογος σε επίπεδο ανάπτυξης δράσεων προχώρησε η νέα πρόεδρός τους, Μαργαρίτα Κούτρα κατά τη χθεσινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία κι έλαβε χώρα στην αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών Σύρου.

Παράδοση και συμμετοχή

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι τα μέλη προσήλθαν στον χώρο της εκδήλωσης ώστε να καλωσορίσουν τον καινούργιο χρόνο και να συμφωνήσουν στις νέες δράσεις που θα προωθήσουν για το 2016 αλλά και να συμμετάσχουν στη λιτή γιορτή. Μήνυμα αισιοδοξίας κι ενότητας προκειμένου να μπορέσουν να διατηρήσουν τα ήθη και τα έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους απηύθυνε αρχικά η κ. Κούτρα, προβαίνοντας σε μία συνοπτική ανασκόπηση του έργου του Συλλόγου για το 2015. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, τα μέλη συμμετείχαν στην 5η Ποδηλατοδρομία για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ενώ το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου έδωσε το “παρών” στο 3ο ρουμελιώτικο αντάμωμα. Πέραν αυτών, αλλά και των καθιερωμένων εκδηλώσεων για τη συνάντηση των μελών και τον εορτασμό του προστάτη Άγιού τους, τα μέλη πραγματοποίησαν γεύμα αγάπης για τους ηλικιωμένους ενός εκ των γηροκομείων του νησιού, ενώ άξια λόγου ήταν και η προσφορά βασικών ειδών στο εργαστήρι ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Με την παρουσία τους διάνθισαν και το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ενώ μεταξύ άλλων, για το 2016 έχουν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Σύρου, αλλά και την υλοποίηση πεζοπορικών διαδρομών στην Απάνω Μεριά.

Πρέπει να τονισθεί ότι, εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης τη δραστηριότητά τους χαιρέτησε ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαμανώλης, ο οποίος εξήρε το πλούσιο έργο τους που όπως σημείωσε, έρχεται να προστεθεί στις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσονται στο νησί. Στον επίλογό της, η κ. Κούτρα ευχαρίστησε όσους έχουν βοηθήσει ποικιλοτρόπως τον Σύλλογο.