Κινηματογραφικές προβολές Βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νέα σεζόν με Γούντι Άλεν και Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Με ένα διπλό αφιέρωμα στον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και τον Γούντι Άλεν ξεκινά η φετινή σεζόν προβολών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Αν και ο Γούντι μας κάνει να γελάμε, κατατρύχεται από τις ίδιες έμμονες ιδέες με τον Μπέργκμαν - την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, τον έρωτα και το θάνατο. Ο Γούντι Άλεν, μεγάλος θαυμαστής του έργου του Σουηδού σκηνοθέτη, ομολογεί με χαρά τις επιρροές που έχει δεχθεί απ’ αυτόν.
Σε αυτό το αφιέρωμα θα προβληθούν τέσσερις από τις ταινίες που ο Γούντι Άλεν επιλέγει ως τις καλύτερες του Μπέργκμαν και τέσσερις τού Γούντι για να ευθυμήσει το κοινό και να συγκρίνει.

Σε συνέντευξή του το 2007 στον Richard Corliss ο Γούντι Άλεν είχε δηλώσει ότι “οι ταινίες του Μπέργκμαν θα είναι αιώνια επίκαιρες γιατί πραγματεύονται τη δυσκολία των προσωπικών σχέσεων, την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, τις θρησκευτικές προσδοκίες και τη θνητότητα, τα υπαρξιακά θέματα που θα είναι επίκαιρα και χίλια χρόνια από σήμερα. Όταν πολλά από τα πράγματα που είναι σήμερα πετυχημένα και της μόδας θα έχουν από καιρό ξεχαστεί και θα φαίνονται απηρχαιωμένα, το δικό του έργο θα είναι ακόμα σπουδαίο".

Την επόμενη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 θα προβληθούν δύο ταινίες:

18.00
“Έρωτας και τίποτα άλλο” (Anything else) 2003
Σκηνοθεσία: Woody Allen
Παίζουν: Woody Allen, Jason Biggs, Christina Richi, Danny De Vito
Διάρκεια: 104 λεπτά

και στις

20.00
«Αγριες φράουλες» ("Smultronstället") 1957
Σκηνοθεσία: Ingmar Bergman
Παίζουν: Victor Sjöström, Bibi Andersson, Ingrid Thulin
Διάρκεια: 91 λεπτά