Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας σβήνει 20 κεράκια

Εορταστική - τιμητική εκδήλωση για τα είκοσι χρόνια λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας, η οποία συμβάλλει στην προώθηση της τέχνης του κινηματογράφου, καθώς και στην κινηματογραφική παιδεία των μελών και του συνόλου, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θήρας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 21:00 στο αμφιθέατρο του Οινοποιείου Μπουτάρη, στο Μεγαλοχώρι Θήρας, όπου θα παρουσιαστεί το χρονικό της εικοσάχρονης πορείας της Κ.Λ.Θ. στο νησί. Επιπροσθέτως, θα γίνει τιμητική αναφορά στον κ. Μπουτάρη, ενώ τις δικές τους παρεμβάσεις Ιδρυτικά Μέλη και τέως Πρόεδροι της Λέσχης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό κινηματοδρώμενο και στη συνέχεια, θα ακολουθήσει δεξίωση στην αίθουσα γευσιγνωσίας του Οινοποιείου Μπουτάρη προς τιμή των χορηγών, μελών και φίλων της Λέσχης.

Τακτική ροή προβολών

Από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, η Κ.Λ.Θ. δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη συνέπεια για την επίτευξη των σκοπών της, με τακτική ροή προβολών ταινιών (Νοέμβριος - Απρίλιος), προβολές των Φεστιβάλ Δράμας και Θεσσαλονίκης, προσκλήσεις σκηνοθετών, θεατρικών ομάδων και κουκλοθέατρου, μουσικές συναυλίες, γευστικές εκδηλώσεις κ.α.

Παράλληλα, διοργανώνει ειδικές προβολές και εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και άλλους φορείς, σχετικά με πολιτισμικά, εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται και οι προβολές για το Έτος γαστρονομίας, τη συντήρηση και σήμανση των μονοπατιών, το βιοκλιματικό στέγαστρο του Ακρωτηρίου και τον αμπελώνα SIDEWAYS, στο πλαίσιο του Άμπελος 2013.

Ο κοινωνικός προβληματισμός σε πρώτο πλάνο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΛΘ είναι επταμελές, με πρόεδρο τον Χριστόφορο Βαμβακούση. Η τελική επιλογή των ταινιών και ο σχεδιασμός του προγράμματος γίνεται από το συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη του το είδος της ταινίας, τη διαθεσιμότητα και βέβαια το κόστος ενοικίασης. Το πρόγραμμά του αποτελείται από ταινίες κοινωνικού προβληματισμού από όλο το φάσμα του Ευρωπαϊκού, Ελληνικού και Παγκόσμιου Κινηματογράφου, δύο ή τριών ετών.

Για την ενημέρωση των θεατών συντάσσονται και διανέμονται έντυπα προγράμματα, αποστέλλονται δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και πριν από κάθε προβολή τα μέλη και οι φίλοι της Λέσχης λαμβάνουν ενημερωτικά e-mail. Για διαρκή ενημέρωση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της λέσχης http://kileth.gr, όπου υπάρχει αναλυτική παρουσίαση των ταινιών.

Κάλυψη των λειτουργικών εξόδων με ιδίους πόρους

Τα έσοδα της Λέσχης προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και τα εισιτήρια και συχνά, δεν επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση στα αιτήματα επιχορήγησης κατά την τελευταία τριετία, με αποτέλεσμα η Λέσχη να λειτουργεί προς το παρόν με ιδίους οικονομικούς πόρους. Μοναδικός χορηγός της παραμένει το Οινοποιείο Μπουτάρη – Θήρας με δωρεάν παραχώρηση του χώρου προβολών, του χώρου υποδοχής και την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους.

Σημειώνεται πως η προσφορά όλων είναι καθαρά εθελοντική, με μόνο κίνητρο την αγάπη για το σινεμά και την επιθυμία, ούτως ώστε η διαμονή στο νησί να μην κρατάει τους σινεφίλ μακριά από τις καλές στιγμές της 7ης τέχνης.

Ετικέτες: