Φεστιβάλ Σουηδικού Κινηματογράφου από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

  • Παρασκευή, 15 Ιουλίου, 2016 - 20:08
  • /   Eνημέρωση: 16 Ιουλ. 2016 - 4:15

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου σας προσκαλεί στο διήμερο Φεστιβάλ Σουηδικού Κινηματογράφου στις 17 – 18 Ιουλίου! Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Σουηδική Πρεσβεία, το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και την Ομοσπονδία  Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας!

 Κυριακή 17 Ιουλίου

 Underdog (100', Ronnie Sandahl, 2015)  & ταινίες μικρού μήκους

Περιγραφή: Η νεαρή Dino ονειρεύεται μια διαφορετική ζωή. Όπως εκατοντάδες χιλιάδες νέοι σουηδοί άνεργοι, αφήνει την ζωή της Σουηδίας αναζητώντας την τύχη της στη νεόπλουτη πόλη του Όσλο. H νέα της ζωή βρίσκεται όμως σε αδιέξοδο με ανατροφοδότηση προσωρινών θέσεων εργασίας, έλλειψη χρημάτων και σκληρά πάρτι. Όταν σπάει το χέρι της, καταλήγει ως οικονόμος σε μια νορβηγική οικογένεια μεσαίας τάξης, σε μια ζωή πολύ διαφορετική από τη δική της. Στο διάστημα μερικών εβδομάδων βρίσκεται στη μέση ενός τριγωνικού δράματος, ενός παιχνιδιού εξουσίας που κανείς δεν περίμενε.

 Δευτέρα 18 Ιουλίου

 Η μικρή Σόφι Μπελ (80', Amanda Adolfsson, 2015)  & ταινίες μικρού μήκους

Περιγραφή: Μετά το λύκειο αρχίζει η συναρπαστική ζωή! Αυτό πιστεύουν οι καλύτερες φίλες Σοφί και Άλις. Τι κρύβεται όμως στον “πραγματικό” κόσμο; Ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο θα φερει ανατροπές που δεν έχουν αναγνωριστεί στα παιδικά και εφηβικά χρόνια των κοριτσιών. Η εξαφάνιση της Άλις κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δίνει νέα τροπή στις εξελίξεις.

 Ώρα Προβολής 21:30

 Αυλή Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο

Είσοδος Ελεύθερη

Πριν την έναρξη των προβολών την Κυριακή 17 Ιουλίου, ώρα 19:00, στο ισόγειο της Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής της εικαστικού Αγγελικής Σταυριανού. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 26 Ιουλίου.