Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Δονούσα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ταυτόχρονα με άλλες 34 πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα, η Δονούσα συμμετέχει στην “Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2015”.

Φέτος, το πρόγραμμα είναι πιο πλούσιο από ποτέ και θα διαρκέσει 4 μέρες από το Σάββατο 20 Ιουνίου έως την Τρίτη 23 Ιουνίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 20/6 με σεμινάριο παραδοσιακών χορών (16:00) και προβολή μουσικού ντοκιμαντέρ (21:30) στην αυλή του Γυμνασίου Δονούσας. Στο σεμινάριο διδάσκει η Ελένη Πετρέκα.

Την επόμενη ημέρα στις 12:00 θα διεξαχθεί στην αυλή του Δημοτικού σχολείου σεμινάριο πολυφωνικού τραγουδιού από το πολυφωνικό σχήμα “Αποθέρι”, ενώ στις 16:00 συνεχίζεται το σεμινάριο παραδοσιακών χορών στο Γυμνάσιο, το οποίο ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 22/6. Τον κύκλο των φετινών live εμφανίσεων ανοίγουν οι Spyros Pan, οι οποίοι θα “ταξιδέψουν” το κοινό 'Ανατολικά της Μεσογείου και... ακόμα πιο πέρα”. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην Πηγή του Μερσηνιού.

Την παράσταση κουκλοθέατρου “Ένας δράκος στην κάλτσα μου” θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στις 20:15 στην αυλή του “Αποσπερίτη” η ομάδα “Καραμπόλα”. Η βραδιά συνεχίζεται στην πλατεία του Σταυρού με το πολυφωνικό σχήμα “Αποθέρι”, που θα μας μεταφέρει "Από τη Σμύρνη στη Δονούσα" με Σμυρνέικη μουσική, Ναξιώτικα τσαμπουνοτούμπακα και Αμοργιανά βιολιά.

Το τετραήμερο ολοκληρώνεται με τσίρκο από την ομάδα "Circus Dayz", στις 18:00 στην προβλήτα κάτω από το καφενείο "Το Κύμα" στο Σταυρό και αφήγηση του παραμυθιού “Το κουτί με τις ιστορίες: Οι περιπέτειες του Οδυσσέα” από τη Μάνια Μαράτου στις 20:30, στο θεατράκι του Κουκλάκη. Αμέσως μετά, ακολουθεί πάρτι στο bar “Corona Borealis”, στην παραλία του Σταυρού.

Η Γιορτή διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο Δονούσας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Τοπικοί χορηγοί εστιάτορες και δωματιούχοι προσφέρουν σίτιση και στέγαση στους καλλιτέχνες, ενώ πολύτιμη είναι και η συνεισφορά του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ σε τεχνικό εξοπλισμό.