Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στη Νάξο

Μάθετε τα πάντα για τα σχήματα που θα εμφανιστούν
  • Τετάρτη, 15 Ιουνίου, 2016 - 12:30

Εκπληκτικός  παραδοσιακός  οικισμός, εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον, ζεστή φιλοξενία, και μουσική …. Πολλή μουσική με πλημμύρα από μελωδίες  ροκ, έντεχνο, τζαζ, μελωδίες που πατούν σε παραδοσιακά σχήματα , που ανοίγουν νέους δρόμους. Νέα μουσικά σχήματα με νέους ανθρώπους που ονειρεύονται και ενθουσιάζουν, που χαράζουν νέους ήχους με λυρισμό κι ανατροπές στη χαραυγή του φετινού καλοκαιριού .

Το Χαλκί προετοιμάζεται και σας περιμένει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής!!! Μια γιορτή που εξελίχθηκε σε θεσμό για την Ευρώπη, την  Ελλάδα, τη Νάξο και την Τραγαία.

Ένα μαγικό διήμερο εκδηλώσεων  …. διαφορετικό, ονειρικό,  σας περιμένει  στο Χαλκί που από το 2012 και κάθε χρόνο φιλοξενεί το θεσμό που μας ταξιδεύει στα μέρη του ονείρου και της φαντασίας.

Αφήστε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και αφεθείτε στους ρυθμούς και τη δύναμη της μουσικής, ταξιδέψτε με τους :

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Duetto per caso feat. Antonis Nomikos σε εκπληκτικές ερμηνείες που θα πλημμυρίζουν από συναίσθημα.

Terra Voce και Κώστας Κωνσταντάτος από τους αγαπημένους Encardia που επιλέγουν μουσική   συμπλέκοντας  Ελληνικά ακούσματα των παραδόσεών μας, τραγούδια της ελληνόφωνης Κάτω Ιταλίας  αλλά και πολλές άλλες παραδόσεις ανά τον κόσμο.

Τους Χοροσταλίτες που θα μας ταξιδέψουν με ένα  μουσικό σεργιάνι σε όλη την Ελλάδα προσφέροντάς μας απρόσμενα νέους ήχους μέσα από παραδοσιακούς μουσικούς δρόμους.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τους Another Tale Quartet  που θα μας ταξιδέψουν στη μοντέρνα προσέγγιση της jazz, αντλώντας επιρροές από τις σύγχρονες εκδοχές της αυτοσχεδιαστικής μουσικής έως τη rock και τη worldmusic.

Τους   String Demons, τα αδέρφια Κωνσταντίνο και Λυδία Μπουντούνη σε ένα συμφωνικό πανηγύρι με κλασική μουσική ως heavy metal με δικά τους έργα αλλά και με διασκευές έκπληξη.

Τους GlitterVibe  που θα μας ξεσηκώσουν σε Pop, R'n'B, Disco, Dance, Mainstream ήχους.

Το  πανέμορφο Χαλκί μας περιμένει !!!! Το  μουσικό ταξίδι  θα είναι απλά μαγικό!!!

Ώρα έναρξης: 21:00

Χώρος: Κεντρικός πεζόδρομος Χαλκείου

Είσοδος: Δωρεάν

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας

Συνδιοργάνωση: ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

 

Another tale quartet

Το Another Tale Quartet σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2015 από τους Βύρωνα Ντόλα (κιθάρα), Αχιλλέα Ταμπάκη (μπάσα), Γιάννη Μαντζιάρα (ντραμς, κρουστά) και Γιώργο Γιαννόπουλο (σαξόφωνα, πλήκτρα).                              .

Ο ήχος και το στυλ του κατατάσσονται στη μοντέρνα προσέγγιση της jazz, αντλώντας επιρροές από τις σύγχρονες εκδοχές της αυτοσχεδιαστικής μουσικής έως τη rock και τη worldmusic, με βασικό κορμό τις πρωτότυπες συνθέσεις.                                   .

Συμπεριλαμβάνει μουσικούς από δύο γενιές, με διαφορετικές επιρροές και προσεγγίσεις στη μουσική. Αυτό γίνεται αντιληπτό τόσο στην επεξεργασία των συνθέσεων όσο και στην επιλογή αλλά και την αισθητική προσέγγιση γνωστών κομματιών από το παρελθόν, τόσο από το χώρο της jazz, όσο και από το χώρο της rock..!

Στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Χαλκί Νάξου θα εμφανιστούν την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016!

Duetto per caso feat. Antonis Nomikos

Tο "Duetto per caso"( Βίκυ Στούμπου-φωνή και Τάσος Γκαραβέλος-κιθάρα),συναντά τον Αντώνη Νομικό – κρουστά, σε ένα μαγευτικό ταξίδι με latin,swing,bossa nova ηχοχρώματα...Ένα ταξίδι με πολλές και διαφορετικές στάσεις,από την Κούβα και την Ισπανία στην Πορτογαλία και το Capo Verde και απ'τον Duke Ellington και Jobim στους Pink Martini και Sting ....Και οι τρεις μαζί θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στο Χαλκί για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και υπόσχονται μια βραδυά γεμάτη ρυθμό, φαντασία και λυρισμό.

String Demons

Η περιπέτεια τους στον κόσμο έχει ξεκινήσει από την Αθήνα . Με μοναδικό τρόπο συμφιλιώνουν την κλασική μουσική με το Heavy Metal και την παραδοσιακή/λαϊκή  με το Rock  ..και όπου φτάνει η μουσική με ρυθμό , τρέλα, ,κρουστά τύμπανα και  Έγχορδα…!!! και το αποτέλεσμα είναι μαγικό.

Το βιολοντσέλο του Κωνσταντίνου, το βιολί της Λυδίας, οι συνθέσεις των Iron Maiden, των Queen, του Vivaldi, οι δικές τους, ο ηλεκτρισμός σε αντίθεση με την κλασική παιδεία των δύο αδελφών, και οι επιρροές από Χριστιανικούς και Βυζαντινούς ύμνους μαγεύουν κάθε ακροατή και η ατμόσφαιρα γίνεται τουλάχιστον διονυσιακή όταν τα δάχτυλα τους ακουμπήσουν τα δοξάρια.

Και οι δύο πήραν τα διπλώματα τους με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο, έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο, και σε πολλά άλλα μέρη σε Ελλάδα και εξωτερικό . 

Στην μέχρι τώρα πορεία τους σαν σχήμα , που ξεκίνησε μόλις το 2014, έχουν καταφέρει να σταθούν πανάξια δίπλα στα κορυφαία ξένα σχήματα του είδους, έχουν ήδη τα πρώτα τους sold out και έχουν αποκτήσει κιόλας το δικό τους φανατικό κοινό.

Στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στο Χαλκί της Νάξου θα εμφανιστούν την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016.

Terra Voce

Το πολυφωνικό σύνολο terra voce είναι μία νεοσύστατη γυναικεία μουσική παρέα που ασχολείται με τις μουσικές της Μεσογείου και ειδικότερα με την πολυφωνία. Ξεκίνησε στους κόλπους και σε συνεργασία με το συγκρότημα encardia και έχει στόχο τη βιωματική προσέγγιση της μουσικής μέσα από το εκάστοτε πολιτισμικό πλαίσιο που την περιβάλλει. Εκτός από τους encardia έχουν εμφανιστεί επί σκηνής με την Κατερίνα Πολέμη και την Αγγελική Τουμπανάκη ενώ έχουν διδαχτεί τραγούδια από παραδοσιακούς εκφραστές της μουσικής παράδοσης της Νότιας Ιταλίας σε ταξίδι που πραγματοποίησαν εκεί τον Ιανουάριο του 2016. (Cinzia Marzo, Giovanni Avantaggiato κ.α.). Το σχήμα  αποτελείται από τις μουσικούς: Αντιγόνη Στάππα, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ζωή Προκοπίου, Μαρίνα Ξαφολίδη, Μελίνα Χάρις

Στην Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής στο Χαλκί της Νάξου οι terra voce θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 μαζί με τον Κώστα Κωνσταντάτο, ιδρυτικό μέλος των encardia. Τα τραγούδια που θα παρουσιάσουν συνθέτουν ποικίλες και απρόβλεπτες πολυφωνικές μουσικές διαδρομές. Από την Ήπειρο ως τη Βραζιλία κι από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μεσόγειο και τη Νότια Ιταλία.

Κώστας Κωνσταντάτος

Για τον Κώστα... οι encardia δεν μπορούν να γράψουν πολλά (τώρα που το σκέφτονται λίγο καλύτερα), γιατί ο Κώστας έφτιαξε τους encardia και η διαδικασία θα καταλήξει στις γνωστές ενδο-οικογενειακές συγκινήσεις. Οι encardia, γεννήθηκαν μαζί με τα πρώτα του ταξίδια στα ελληνόφωνα χωριά του Ιταλικού Νότου, επειδή του άρεσε να ζωγραφίζει, αλλά... προτιμούσε τους τοίχους. Τώρα πως από τους τοίχους βγήκαν (και βγαίνουν ακόμη) οι encardia, αυτό αποτελεί ακόμη αντικείμενο έρευνας. Η Ναταλία πιστεύει ότι κρύβει μέσα στη χίπικη τσάντα του (με τα πέντε ταμπουρέλα του) έναν ισχυρό μαγνήτη για τσιμπημένους από ταραντούλες, αλλά ο ίδιος δεν έχει παραδεχθεί κάτι τέτοιο - τουλάχιστον όχι ακόμη. Ο αγαπημένος 'πατέρας' της οικογένειας των encardia, τραγουδάει, παίζει ταμπουρέλλο, νταούλι, μαντολίνο, βιολί, ζωγραφίζει ωραία, κι έχει πάντα μια όμορφη ιστορία να διηγηθεί...

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά και μουσική. Έκανε μαθήματα κλασικής κιθάρας με το σολίστα Γεράσιμο Μηλιαρέση στο Ελληνικό Ωδείο και θεωρητικά με τον μαέστρο Διαμαντή Διαμαντόπουλο υπό τη διεύθυνση και με την παρότρυνση του οποίου γίνεται μέλος της χορωδίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για τρία χρόνια. Τελικά όμως, εγκαταλείπει προσωρινά τη μουσική, καθώς ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική και εργάζεται σαν αγιογράφος από το 1987. Το 1997 ξεκινά  μαθήματα κρουστών με τον Νέστορα Δρούγκα και βιολί με το Γιάννη Ζευγώλη για έξι χρόνια. Παράλληλα συμμετέχει μαζί με την αδελφή του, Λουκία Κωνσταντάτου,  σε διάφορα μουσικά σύνολα ερμηνεύοντας «λόγια μουσική της Πόλης» (οθωμανική μουσική), μικρασιατικό τραγούδι αλλά και διάφορα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Συμμετέχει επίσης  σαν ισοκράτης και κανονάρχης σε συναυλίες και στουντιακές ηχογραφήσεις συνεργαζόμενος με τις βυζαντινές χορωδίες του Λυκούργου Αγγελόπουλου, του Γεωργίου Ρεμούνδου και του Κώστα Αγγελίδη. Από το 1993 μέχρι το 2007 επισκέπτεται τακτικά σαν αγιογράφος την περιοχή της Καλαβρίας διενεργώντας σεμινάρια και εκθέσεις ζωγραφικής. Εκεί εικονογραφεί μαζί με τους συνεργάτες στους τοίχους της ιστορικής μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεριστή στην περιοχή Stilo της  Καλαβρίας. Το 2003 ξεκινά μαζί με τον Βαγγέλη Παπαγεωργίου και την Αναστασία Δουλφή το συγκρότημα encardia. Σήμερα επισκέπτεται συχνά, ως μουσικός πλέον, την περιοχή της Απουλίας και του Σαλέντο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των encardia.

Παραδοσιακό σχήμα «Χοροσταλίτες»

Οι «Χοροσταλίτες» είμαστε ένα παραδοσιακό σχήμα πέντε μουσικών που αγαπούν και παίζουν παραδοσιακό και έντεχνο τραγούδι. Το όνομα μας προέρχεται από την Ικαρία, από το ρήμα χοροσταλίζω που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα.

Δημιουργηθήκαμε το 2013 και στεγαζόμαστε στον Πανικάριο Σύλλογο «Άρτεμις Ταυροπόλος».

Δημιουργούμε και δικά μας τραγούδια σε μουσική και στίχους βασισμένα πάνω στην παραδοσιακή μουσική, δηλαδή «νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια»!

Συνοδεύουμε χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών πολιτιστικών συλλόγων στις χορευτικές τους παρουσιάσεις αλλά πλαισιώνουμε μουσικά και εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι σύλλογοι. Τέλος πραγματοποιούμε παραδοσιακές βραδιές σε μουσικές σκηνές της Αθήνας με τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα βάζοντας έντεχνες και ρεμπέτικες πινελιές και κάνοντας αναφορά σε μεγάλους συνθέτες με τραγούδια που αντέχουν στον χρόνο!

Το συγκρότημα αποτελείται από τη Δήμητρα Καχριμανίδη στο λαούτο και το τραγούδι, τον Μάνθο Μουστάκα στο τραγούδι, τον τζουρά, την κιθάρα, και το σαξόφωνο, τον Τάσο Γουσέτη στο βιολί, το μαντολίνο και το τραγούδι, τον Φάνη Φωτόπουλο στο κλαρίνο, τη φλογέρα, το μπουζούκι, την τρομπέτα και το τραγούδι, και τον Βασίλη Μεσσαριτάκη στα κρουστά, την τσαμπούνα και το τραγούδι.

Στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Χαλκί Νάξου θα εμφανιστούν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016!