Μουσικές απολαύσεις για ευαίσθητα ώτα

Αντιστεκόμενη στην πλήξη, τον χειρότερο εχθρό της τέχνης, η μουσική ομάδα “Ώτα Ακούειν” με τη μουσική και τους στίχους του Μιχάλη Λαμπρίδη άνοιξαν τις εμφανίσεις τους στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων “Σύρος Πολιτισμός – Culture 2015”, με μία μοναδική συναυλία στην Πιάτσα του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου για ευαίσθητα... ώτα.

Καλλιεργώντας τον πολιτισμό και επιδιώκοντας να εκτεθούν, χωρίς να θεωρούν δεδομένη τη σχέση τους μαζί του, αλλά αναζητώντας την συνεχώς μέσα κι έξω από καθιερωμένους τρόπους, τα μέλη του μουσικού σχήματος σκόρπισαν γνήσιες λαϊκές μελωδίες με στίχους, αληθινούς και βιωματικούς που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι: “το τραγούδι σαν λόγος παντρεμένος με το μέλος είναι ο δρόμος που μας φέρνει σε μια κατάσταση διαθεσιμότητας απέναντι στον χρονο... Δηλαδή το τραγούδι είναι αδιαχώριστο από την ελευθερία”.

Το σχήμα αποτελείται από τους: Μιχάλη Λαμπρίδη (πιάνο, φωνή/piano vocals), Αλφρέδο Δελιβέρτη (ακουστική κιθάρα, φωνή/acoustic guitar, vocals), Ανδρέα Πολίτη (βιολί, φωνή/violin vocals), Πάνο Δραμυτινό (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή/electric bass, vocals) και Ρένα Βέργου (φωνή, vocals).

Τη συναυλία παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, ο δημοτικός σύμβουλος Φραγκίσκος Βακόνδιος και πλήθος κόσμου, όπου συγκεντρώθηκε στα σκαλάκια της Πιάτσας για να απολαύσει το συριανό μουσικό σχήμα.

Σημειώνεται ότι η επόμενη εμφάνιση των “Ώτα Ακούειν” θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου στο Κηπάριο της Μεταφόρφωσης στην Ερμούπολης.