Η Νατάσα Θεοδωρίδου στην “Κοινή Γνώμη”, λίγες ώρες πριν ανέβει ξανά στη σκηνή του Πολιτιστικού Χώρου “Μάνος Ελευθερίου”

"Δεν βάζω σε φόρμες την τέχνη μου"

Έχοντας στις “αποσκευές” της αγαπημένα τραγούδια από το δισκογραφικό παρελθόν της, αλλά και επιτυχίες μεγάλων συνθετών που τη συγκινούν και της δείχνουν το δρόμο για τα επόμενα μουσικά της “λιμάνια”, η Νατάσα Θεοδωρίδου κάνει στάση στη Σύρο για μία μοναδική συναυλία.

Η καταξιωμένη λαϊκή ερμηνεύτρια της νεότερης γενιάς, που αποτελεί μία σταθερή αξία επί δεκαοχτώ συναπτά έτη, επιστρέφει απόψε το βράδυ στον Πολιτιστικό Χώρο “Μάνος Ελευθερίου” για να μαγέψει και να ταξιδέψει το κοινό της με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.

Με την υπέροχη βαθιά φωνή της, τη δυναμική της εμφάνιση και τη θετική ενέργεια που απελευθερώνει πάντα, η Νατάσα Θεοδωρίδου υπόσχεται να χαρίσει στους θαυμαστές της αξέχαστες στιγμές σε μια συναυλία όπου ο έρωτας θα έχει τον πρώτο και το τελευταίο λόγο.

Με αφορμή την αποψινή εμφάνισή της στην Ερμούπολη, η αγαπημένη τραγουδίστρια μιλάει στην “Κοινή Γνώμη” για τη μουσική διαδρομή της, τις συνεργασίες της, αλλά και τη σχέση αγάπης με το κοινό, στη συνείδηση του οποίου παραμένει μέχρι και σήμερα η “Νατάσα”.

Λίγα χρόνια μετά την πρώτη συναυλία σας στο νησί της Σύρου, το κοινό σας υποδέχεται ξανά στην αγκαλιά του. Πώς είναι να επιστρέφεις σε έναν τόπο, ο οποίος διακρίνεται για τον πολιτισμό του κι έχει μάθει να μιλάει με τα «αστέρια»;

“Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η πρώτη μου επαφή με τους ανθρώπους της Σύρου ήταν μια βραδιά αξέχαστη, γεμάτη καλό τραγούδι και το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο ήταν φανερό. Μετά από πέντε χρόνια, ανανεωμένη, είμαι έτοιμη να επαναλάβουμε την επιτυχία και να περάσουμε αξέχαστα, σ' έναν τόπο που αγαπώ”.

Σε κάθε ταξίδι, προσπαθούμε να χωρέσουμε όσα περισσότερα ρούχα μπορούμε στην βαλίτσα που θα έχουμε μαζί μας. Για το μουσικό «ταξίδι» σας στη Σύρο, εσείς ποια τραγούδια στριμώξατε στις δικές σας αποσκευές;

“Όταν ξεκίνησα να φτιάχνω τη μουσική μου βαλίτσα πριν δεκαοκτώ χρόνια αποφάσισα ότι πρέπει να είναι γεμάτη με όμορφα τραγούδια, γιατί αυτή είναι η προίκα μου που θα με ακολουθεί σε όλη μου την καλλιτεχνική ζωή, στο μουσικό μου ταξίδι. Έτσι και τώρα έχω γεμίσει τις αποσκευές μου τραγούδια από τη δισκογραφία μου από την αρχή της πορείας μου, καθώς και με σπουδαία τραγούδια μεγάλων συνθετών, που έχω αγαπήσει και μας ταξιδεύουν”.

Τα τραγούδια σας μιλούν για την αγάπη, για τον χωρισμό, για «προβλήματα καρδιάς, για καταστάσεις που έχουμε βιώσει οι περισσότεροι. Πώς αισθάνεστε που η πλειοψηφία εξ’ αυτών έχουν συνθέσει το «soundtrack» της ζωής πολλών ανθρώπων που σας ακούνε;

“Το ερωτικό τραγούδι είναι για μένα αυτό που αποφάσισα να ακολουθήσω όταν κατάλαβα ότι θέλω να τραγουδήσω. Είναι το μόνο είδος που θέλω να τραγουδάω και το μόνο που με εκφράζει. Επειδή και η δική μου ζωή είναι μια κανονική ζωή, όπως όλων των ανθρώπων, με πόνο, με έρωτες, με αγωνίες, με χαρές, μου αρέσει που πολλοί άνθρωποι συνδέονται με τα τραγούδια μου γιατί και η δική μου ζωή συνδέεται με τα περισσότερα από αυτά”.

Αγαπάτε και υπηρετείτε το λαϊκό τραγούδι, στο οποίο κατέχετε μία σημαντική θέση εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ωστόσο, στο παρελθόν έχετε προσπαθήσει να κάνετε κάποιους «πειραματισμούς». Υπάρχει κάτι διαφορετικό που θα θέλατε να κάνετε και κάτι που θα λέγατε στον εαυτό σας «δεν επιτρέπεται να το κάνεις»;

“Λειτουργώ πάντα με βάση το συναίσθημα μου και με ό,τι εκείνο μου ορίζει εκείνη τη στιγμή. Δεν ξέρω γιατί θεωρήθηκε πειραματισμός εγώ δεν πειραματίστηκα σε κάτι. Δεν βάζω σε φόρμες την τέχνη μου”.

Είστε μία ερμηνεύτρια που είχε την τύχη και την τιμή να συνεργαστεί με μερικούς από τους αξιολογότερους συνθέτες της χώρας μας. Ποιες ξεχωρίζετε εσείς και τι έχετε κερδίσει από την καθεμία τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

“Δεν ξεχωρίζω καμία γιατί όλες είμαι εγώ. Είναι η πορεία μου, οι αποσκευές μου. Άρα όσοι άνθρωποι με τίμησαν είναι για μένα η προίκα μου και ταξιδεύω παρέα τους παντού”.

Κλείνοντας, θα θέλατε να στείλετε το μήνυμά σας στο κοινό της Σύρου πριν σας απολαύσει αύριο στον Πολιτιστικό Χώρο «Μάνος Ελευθερίου»;

“Θα περάσουμε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη καλό ελληνικό τραγούδι”.