Επισήμως στις 16 Ιουλίου η έναρξη του 13ου Ετήσιου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου

Ο Peter Tiboris ανακοινώνει τώρα το 13ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, 16 – 31 Ιουλίου 2017, Σύρος, Ελλάδα, στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων (1864)

Ο Peter Tiboris, Ιδρυτής και Γενικός Μουσικός Διευθυντής της MIDAM INTERNATIONAL INC. στη Νεα Υορκη και του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, Ελλάδα, είναι στη ευτυχή θέση να ανακοινώσει ότι το 13ο Ετήσιο Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Κυριακή, 16 Ιουλίου και θα τελειώσει την Κυριακή 31 Ιουλίου 2017.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η ορχήστρα Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία της Πολωνίας θα είναι η ορχήστρα του Φεστιβάλ. Η ορχήστρα Pan-European Philharmonia ιδρύθηκε από τον Peter Tiboris, ο οποίος είναι και ο μουσικός διευθυντής της. Ο Jakub Fiebig είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της ορχήστρας.

Το ετήσιο Φεστιβάλ βρίσκεται κάτω από τη ευγενή στήριξη του Δημάρχου Γεωργίου Μαραγκού, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Η ορχήστρα από τη Βαρσοβία εμφανίζεται φέτος, όπως και πέρυσι, λόγω της γενναιόδωρης στήριξης της Οικογένειας Kurt Schwarz και του Ιδρύματος Schwarz του Μονάχου της Γερμανίας.

Στις 8 Ιουλίου, για την "εκκίνηση του Φεστιβάλ", το Greek Opera Studio θα παρουσιάσει δεξίωση και συναυλία στους Κήπους του Παλιού Δημαρχείου στη Ντελαγκράσια, Ποσειδωνία, στη Σύρο.

Σημαντικά δρώμενα του φετινού Φεστιβάλ περιλαμβάνουν:

• Η συναυλία της έναρξης στις 16 Ιουλίου, η οποία θα περιλαμβάνει την ηρωική και πολυαγαπημένη 5η Συμφωνία του Μπετόβεν και ένα μεγάλο χορωδιακό έργο το οποίο θα ερμηνευτεί από τέσσερις χορωδίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής καθώς και μέλη της Χορωδίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Περαιτέρω παραστάσεις με διαφορετικό ρεπερτόριο θα ακολουθήσουν στις 18, 20 και 22 Ιουλίου.

• Τέσσερις παραστάσεις της δραματικής όπερας _Madama Butterfly _του Πουτσίνι, υπό τη διεύθυνση του Giovanni Pacor, στις 17, 19, 21 και 23 Ιουλίου.

• Στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την ετήσια a cappella συναυλία θρησκευτικής μουσικής με χορωδίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Ηλιοβασίλεμα’ στις 21 Ιουλίου.

• Οι παραστάσεις που θα κλείσουν φέτος το Φεστιβάλ, στις 30 και 31 Ιουλίου θα σημάνουν την επιστροφή στο Φεστιβάλ τους Σκηνοθέτη και Χορογράφου Renato Zanella ο οποίος θα φέρει μέλη του Εθνικού Μπαλέτου Βουκουρεστίου για δύο παραστάσεις Γκαλά.

• Το Greek Opera Studio παρουσιάζει τον Casanova (βασισμένο στον _Don Giovanni _του Μότσαρτ), ένα _Liederabend, _ένα Γκαλά, μια βραδιά με μιούζικαλ και ειδικές παραστάσεις για παιδιά με τον τίτλο “Bravo, Brava.”

Περισσότεροι από 350 καλεσμένοι καλλιτέχνες από 20 χώρες θα παρευρίσκονται στο 13ο Ετήσιο Φεστιβάλ Αιγαίου στο νησί της Σύρου. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στο www.festivaloftheaegean.com μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2017.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2017 στο Θέατρο Απόλλων  όπως επίσης και στο διαδίκτυο, στο www.ticketservices.gr.