Εγκαίνια για το αναβαθμισμένο Cyclades Jazz Festival

  • Τρίτη, 25 Απριλίου, 2017 - 12:17

Το Tinos Jazz Festival, το όραμα του Θωμά Αλβέρτη, η μουσική διαδρομή που έγινε θεσμός στην Τήνο (Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 2009-13, α.μ.κ.ε. “b jazz” 2013-16), φέτος “μεγαλώνει” και ανοίγει τα φτερά του, συνδέοντας τις δυνάμεις του με την Πρωτοβουλία «Ενοποίηση Πολιτιστικού Προϊόντος & Πρωτογενούς Τομέα για την Περιφερειακή Ανάπτυξη», ξεκινώντας το ταξίδι του για όλες τις Κυκλάδες και συνεισφέροντας μέσω της πρωτοβουλίας Πολιτιστικής Διπλωματίας, στην προβολή του Πολιτιστικού Προϊόντος και των Τοπικών Προϊόντων και οικονομιών στα νησιά των Κυκλάδων, με «πρέσβεις» τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων.

Στις 30 Απριλίου 2017, Παγκόσμια μέρα Jazz της UNESCO, οι διαδρομές διασύνδεσης Πολιτιστικής Οικονομίας & Τοπικών Οικονομιών για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ξεκινούν από τη Σύρο. για να συνεχιστούν στην Τήνο, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάρο και τη Σίφνο, μ’ ένα πανόραμα τοπικών προϊόντων και τοπικής κουζίνας, με τη συμμετοχή και τοπικών θεσμών (όπως του Food Path), για μια συνολική γεύση των Κυκλάδων, με την ευκαιρία της εισαγωγής της κουζίνας του Νοτίου Αιγαίου στη λίστα της UNESCO.

Ελάτε να πάρετε μια πρώτη γεύση, στα εγκαίνια του Cyclades Jazz Festival, που δίνει τον τόνο για την τοπική ανάπτυξη και ανάδειξη του μοναδικού Πολιτιστικού Προϊόντος και των μοναδικών Τοπικών Προϊόντων των Κυκλάδων, την Κυριακή 30 Απριλίου 2017 και ώρα 21:00, στην Αίθουσα Βάτη του Δημαρχείου Σύρου - Ερμούπολης, για μια εμπειρία πολιτισμού και γεύσης, με πρέσβεις τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων.

Τη συναυλία, που είναι ελεύθερη για το κοινό, θα προλογίσει η εισηγήτρια και εμπνευστής της πρωτοβουλίας Ενοποίησης Πολιτιστικού Προϊόντος –Πρωτογενούς Τομέα και Νησιωτικότητας Δρ. Δέσποινα Πρίνια, Λέκτορας Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Παν/ιο του Στρασβούργου.

Εδώ, στις Κυκλάδες, ο Πολιτισμός και η μουσική δίνουν τον τόνο και για την ανάπτυξη.

Ετικέτες: